سرمقاله پیش‌شماره یک

پژوهش‌نامه بلاک‌چین؛ ماهنامه‌ای برای تبدیل اخلال‌گری رمزارزها به فرصت؛ با بررسی رگولاتوری و آینده‌پژوهی بلاک‌چین در ایران و جهان و با هدف توسعه توانمندی کشور.

پوریا آسترکی

بیت‌کوین نخستین سامانه پولی خصوصی، متن‌باز، غیرمتمرکز و مبتنی بر محاسبات رقومی در تاریخ بشریت است. از یک نگاه، پول چیزی نیست جز یک سامانه حسابداری، بیت‌کوین پول تازه‌ای نیست که پول از نوعی دیگر است. پدیده‌ای که به‌لزوم یا سرعت، جایگزین پول نمی‌شود اما ماهیت و کارکرد پول را به‌کلی تغییر می‌دهد. در پی بیت‌کوین، توکن‌ها و سکه‌های دیگری با انواع کاربردها بر بستر بلاک‌چین ساخته شده و خدمات مختلفی برای آنان تعریف یا ایجاد شده است. در زمانی بسیار کوتاه، زیست‌بومی ساخته شده که برتری‌های فراوانی بر نظام پولی و بانکی مسلط بر دنیا دارد.

امروز نگه‌داشت، تبادل، انتقال دارایی و بعضی خدمات مالی بر بستر بلاک‌چین ارزان‌تر، سریع‌تر و شفاف‌تر از هر بانکی در دنیاست. این پدیده بدون شک اخلال‌گر نظم چندصدساله بانک‌داری جهانی و نظام پولی متکی به دلار است.

در ایران ما، رمزارزها نه‌تنها ابزار تنفس در برابر تحریم‌های ظالمانه که ارایه‌دهنده فرصت‌هایی نوین در تحول مالی و تجاری هستند. ابزارهایی که می‌توانند ما را در تعریف سازوکارهای جهانی با حداقل اتکا به دلار یا سایر ارزهای فیات، یاری دهند و در توسعه، تجارت و کارآفرینی ایرانی طرحی نو دراندازند.

ماهنامه درباره چیست؟

این ماهنامه پاسخی به چالش‌های ملی است تا اخلال‌گری رمزارزها را به فرصتی برای توسعه توانمندی کشور در دنیایی پرچالش تبدیل کنیم. ما تجارب جهانی، خطرات، ریسک‌ها و فرصت‌ها را مطالعه، تالیف و تحلیل می‌کنیم و هرماه چکیده‌ای از غنی‌ترین محتوای ممکن را به مخاطبان موثر و تصمیم‌ساز خود ارایه می‌دهیم. در این مجله، قیمت بیت‌کوین اهمیتی ندارد، بازار رمزارزها، نرخ مبادله، تبادل یا ترید، هیجانات روزمره بازار و مسایلی از این دست که به‌طور معمول بخش اعظم محتوای موجود در مورد رمزارزها را شامل می‌شود، محلی از توجه ندارد. هدف و حیطه‌ فعالیت ما بررسی و توضیح فرصت‌ها و چالش‌های حکمرانی، رگولاتوری و آینده‌پژوهی بلاک‌چین و دارایی‌های رمزنگاری‌شده در ایران و جهان است. باشد که این تلاش به خیر و آگاهی بیشتر برای مخاطبان عزیزمان ختم شود.

در این پیش‌شماره، در کنار بسیاری مسایل خواندنی، توضیح دادیم که چگونه ایالات متحده برای صیانت از برتری جهانی دلار به رمزارزها حمله‌ور شده‌اند و شرح دقیقی از تاثیر بخش های مختلف دولت فدرال بر رگولاتوری فراهم آوردیم. گفتیم که چطور در ایران مالیات بر عایدی سرمایه منجر به کوچ فناوری و سرمایه از کشور می‌شود و از تعلل در تاسیس کانال رمزارزی بین ایران و روسیه گفتیم.

ما در ابتدای مسیری سخت و دشوار قرار داریم و خاضعانه از تمام متخصصان، کارآفرینان، مدیران و تصمیم‌سازان کشور طلب همکاری داریم.

تعهد همیشگی ما به مخاطبان، فراهم‌آوردن غنی‌ترین و دقیق‌ترین اطلاعات و صریح‌ترین تحلیل‌های مرتبط با حکمرانی رمزدارایی‌ها و بلاک‌چین است.

تلاش فعالان حوزه رمزارزها و بلاک‌چین

در طول سال‌ها، فعالان نخبه و رسانه‌های وزینی با شور و انرژی فراوان برای توسعه دانش بلاک‌چین و رمزارزها در ایران تلاش کرده‌اند. ضمن قدردانی از تمام این عزیزان، امیدوارم پژوهش‌نامه بلاک‌چین نیز بتواند با فعالیت خود به داشته‌های این زیست‌بوم بیفزاید.

 از تیم متخصص و پرتلاشی که مرا در شروع این مسیر یاری رساندند و هم‌چنین از مدیران صرافی والکس که با پشتیبانی مالی ارایه این خدمت را به اقتصاد و زیست‌بوم بلاک‌چین ایران، ممکن ساختند، سپاس‌گزارم.

لینک کوتاه: https://www.bcamag.com/bit/chts
پوریا آسترکی
پوریا آسترکی
مقاله‌ها: 14

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *