اخبار کوتاه
ریپل در مبارزه با SEC پیروز شد
ریپل (XRP) در دادگاه منطقهای ایالات متحده در ناحیه جنوبی نیویورک به پیروزی مهمی دست یافت. قاضی «آنالیسا تورس» (Analisa Torres) در ۱۳ جولای ۲۰۲۳ به نفع ریپل رای داد. دعوای کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) بهدنبال این بود که ریپل را مجبور کند ارایه توکن ریپل خود را با این فرض که توکنهای ریپل یک اوراق بهادار است و بنابراین به مقررات اضافی نیاز دارد، متوقف کند؛ در حالی که حکم جدید قاضی اجازه میدهد توکنهای ریپل اوراق بهادار نباشد.
عناوین این مقاله:
منبع: cointelegraph
حکم قاضی دادگاه درباره ریپل ممکن است اشتباه باشد
بهدنبال رای قاضی تورس که اجازه میدهد توکنهای ریپل اوراق بهادار نباشد، برایان جاکوتو، یک کارشناس حقوقی هشدار داد که پیروزی ریپل ممکن است یک پیروزی کوتاهمدت باشد. او درباره تحلیل خود از این حکم گفت: «من حکم دادگاه منطقه در مورد ریپل را بررسی کردهام و این حکم بسیار متزلزل است و باید انتظار تجدید نظر داشته باشید.» این وکیل با جلب توجه به اتریوم (ETH) تاکید کرد که «پیشفروش توکنهای اتریوم بسیار شبیه به ریپل است. فکر میکنم قاضی قانون را اشتباه گرفته و دراین صورت بسیاری پروژهها ازجمله اتریوم در معرض خطر قرار میگیرند.»
منبع: news.bitcoin
بیتکوین ارز مورد علاقه هوش مصنوعی خواهد بود
«آرتور هیز» (Arthur Hayes)، مدیرعامل سابق صرافی رمزارز بیتمکس (BitMEX)، در یک مقاله تازه، بیان کرد که بیتکوین (BTC) در آینده هوش مصنوعی (AI) نقش مهمی خواهد داشت و بهعنوان «غذای هوش مصنوعی» عمل میکند. هیز توضیح میدهد که چگونه هوش مصنوعی به یک زیرساخت پرداخت دیجیتال، خودکار و بدون سانسور نیاز دارد، که بانکداری سنتی، طلا و ارزهای فیات در ارایه آن ناکام هستند؛ محاسبات هیز درباره اتحاد میان دارایی کریپتو و هوش مصنوعی نشان میدهد که دارایی دیجیتال میتواند طی دو تا سه سال آینده به ۷۶۰ هزار دلار برسد.
منبع: cointelegraph
رابرت کیوساکی هشدار داد: دلار آمریکا خواهد مرد
«رابرت کیوساکی» (Robert Kiyosaki)، نویسنده «پدر پولدار، پدر فقیر» انتظار دارد کشورهای بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) ارزی با پشتوانه طلا راهاندازی کنند که دلار آمریکا را نابود کند. کیوساکی سالهاست طلا، نقره و بیتکوین را توصیه میکند، زیرا به نظر او، این سه سرمایهگذاری برای زمانهای ناپایدار بهترین هستند. او همچنین در توییتر اشاره کرد که قیمت بیتکوین سال آینده به ۱۲۰ هزار دلار خواهد رسید.
منبع: news.bitcoin
بازار رمزارزها از فناوری جدید اپل استقبال نکرد
هدست واقعیت مجازی اپل که ویژن پرو (Apple Vision Pro) نام دارد پس از رونمایی در کنفرانس WWDC، طرفداران فناوری را هیجانزده کرد. با این حال، شرکت اپل در این رویداد از آوردن نام متاورس که توسط شرکت متا رواج پیدا کرده است، خودداری کرد. رونمایی هدست جدید اپل باعث شد برخی از سرمایهگذاران امیدوار باشند که توکنهای مرتبط با متاورس افزایش چشمگیری داشته باشند؛ با این حال، به نظر میرسد شکایت جدید کمیسیون بورس و اوراق بهادار SEC علیه بایننس، خوشبینی سرمایهگذاران را برای توکنهای مربوطبه متاورس از بین برده است.
منبع: cointelegraph
مخالفت بایدن با حمایت از معاملهگران کریپتو
«جو بایدن» (Joe Biden)، رییسجمهور ایالات متحده، با پیشنهاد جمهوریخواهان مبنیبر کاهش مالیات معاملهگران رمزارز مخالفت کرد و آن را «غیرقابل قبول» خواند. بایدن گفت: «من با پیشنهادی موافقت نمیکنم که از تقلب مالیاتی افراد ثروتمند و معاملهگران ارزهای دیجیتال حفاظت میکند و درعین حال کمکهای غذایی به مردم فقیر را به صفر میرساند؛ اگر با این پیشنهاد موافقت کنم، نزدیکبه یک میلیون آمریکایی درمعرض خطر قرار میگیرند.» افراد زیادی در رسانههای اجتماعی به اظهارات بایدن درباره رمزارزها واکنش نشان دادند و از اقدام رییسجمهور آمریکا بهخاطر توجه نکردن به حقوق معاملهگران ارزهای دیجیتال انتقاد کردند.
منبع: news.bitcoin
درآمد نوجوان السالوادوری با تدریس بیتکوین
جراردو موران (Gerardo Moran)، نوجوان ۱۸ ساله السالوادوری در توییتر نوشت که بهعنوان بخشی از برنامه دیپلم بیتکوین (Mi Primer Bitcoin) به دبیرستان سابق خود بازگشته است تا به گروهی متشکل از هشت استاد ارشد در دبیرستان سابق خود (مدرسه آنتونیو جی. آلفارو) درباره بیتکوین آموزش دهد. گیلبرتو موتو، مدیر آموزش السالوادور، در آگوست ۲۰۲۲ به کوینتلگراف گفته بود که دولت بر تضمین آموزش بیتکوین در سراسر کشور بهویژه نوجوانان تمرکز کرده است.
منبع: cointelegraph
امارات به مرکز اصلی استخراج بیتکوین در خاورمیانه تبدیل میشود
امارات متحده عربی بهتدریج جایگاه خود را بهعنوان یک مقصد استخراج بیتکوین در خاورمیانه تقویت میکند. ماینینگ امارات متحده عربی با همکاری Marathon Digital، شرکت استخراج بیتکوین با صندوق مدیریت دارایی دیجیتال دولتی ابوظبی در ماه می آغاز شد. ابوظبی بهدلیل بهرهوری انرژی و موقعیت آن بهعنوان مرکز تجارت در این کشور، به مرکزی برای انواع فعالیتهای استخراج رمزارز در امارات تبدیل شده است. براساس دادههای Hashrat Index، ظرفیت استخراج بیتکوین حدود ۴۰۰ مگاوات یا چهار درصد از نرخ هش جهانی بیتکوین است. در حالی که کشورهایی مانند ایالات متحده، چین، روسیه و قزاقستان چهار کشور برتر با بیشترین سهم از نرخ هش جهانی بیتکوین هستند، امارات بهدلیل منابع موجود خود میتواند به تدریج پلههای ترقی را طی کند. تقاضای برق امارات مبهطور قابلتوجهی بین گرمترین و خنکترین ماهها در نوسان است که منجربه از دست دادن شدید برق تولیدشده میشود. این شکاف برق را میتوان توسط استخراجکنندگان بیتکوین پر کرد. از دیگر مزیتهای امارات برای ماینرها، سیاست مالیات صفر این کشور است، یعنی ماینرهای بیتکوین میتوانند در یکی از ۳۰ منطقه آزاد تجاری کشور ثبتنام کرده و از مالیات شرکتی، مالیات بر ارزش افزوده و عوارض واردات اجتناب کنند.
منبع: cointelegraph
افزایش خرید تتر در روسیه پس از شورش واگنر
زمانی که روسیه در آستانه یک جنگ داخلی قرار داشت، بسیاری از شهروندان روسی سعی کردند پناهگاه امنی در رمزارزها پیدا کنند. همزمان با شورش ارتش خصوصی واگنر، مبادلات بین روبل و تتر (USDT) به ارزش تقریبی ۱۵ میلیون دلار یا نزدیک به ۱.۳ میلیارد روبل افزایش یافت. شهروندان کشورهایی که مشکلات سیاسی و اقتصادی را تجربه میکنند اغلب درطول بحرانها به ارزهای دیجیتال پناه بردهاند. برایمثال، تقاضا برای تتر در ترکیه از ماه می در بحبوحه تورم لیر، بالا بوده است.
منبع: news.bitcoin
شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا از بایننس
کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده شکایتی را علیه شعبه ایالات متحده بایننس و چانگپنگ ژائو، مدیرعامل آن در دادگاه منطقهای کلمبیا تنظیم کرد؛ با این محور که بایننس نتوانسته است در خاک آمریکا بهعنوان بورس اوراق بهادار ثبت شود و اکنون بهطور غیرقانونی در ایالات متحده فعالیت میکند. در متن شکایت SEC آمده است: «مدیران بایننس مدافعان خود را با میلیاردها دلار ثروتمند کردهاند، درحالیکه داراییهای سرمایهگذاران را در معرض خطر جدی قرار دادهاند.» گری گنسلر، رییس SEC در بیانیهای گفت: «ژائو و بایننس سرمایهگذاران را درباره کنترلهای ریسک و حجم معاملات فاسد گمراه کردهاند، این در حالی است که مدیران این صرافی، معاملات را دستکاری و پنهانکاری میکردند.» SEC خواستار ممنوعیت همیشگی بایننس و مدیرعامل آن از فعالیتهای بیشتر، حذف سودهای غیرقانونی با بهره و جریمههای مالی شد.
منبع: cointelegraph
بایننس به اتهامات SEC واکنش نشان داد
بایننس به اتهامت کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده مبنیبر معاملات پولشویی واکنش نشان داد. این صرافی گفت ادعاهای تنظیمکننده بهدلیل تفسیر نادرست از حقایق نادرست است. سخنگوی بایننس آمریکا گفت: «ما معتقدیم ادعاهای کمیسیون در مورد تجارت پولشویی بیاساس او براساس سوتفاهم اساسی از حقایق و استفاده نادرست از قانون مربوط است.» به گفته سخنگوی بایننس، نه شرکت و نه مدیرعامل این شرکت، هیچگونه ارتباطی با تجارت پولشویی نداشتند.
منبع: bitcoinist
چین، باوجود ممنوعیت ارزهای دیجیتال، بزرگترین بازار بایننس است
حجم معاملات اسپات و فیوچرز کاربران چینی بایننس در ماه می ۲۰۲۳، باوجود ممنوعیت ارزهای دیجیتال در این کشور، بیش از ۹۰میلیارد دلار بوده است. در حقیقت، چین ۲۰ درصد از حجم معاملات جهانی بایننس را به خود اختصاص داده و همچنان بزرگترین بازار این صرافی است. بایننس با هدایت کاربران از طریق وبسایتهای مختلف با دامنههای چینی، توانسته است محدودیتهای این کشور را دور بزند. مشتریان چینی بایننس برای دورزدن سیستمهای احراز هویت از تکنیکهای مختلفی مانند جعل اسناد و آدرسهای بانکی یا دستکاری سیستمهای صرافی استفاده میکنند.
منبع: u.today
دو پیروزی مهم برای فضای کریپتو در آمریکا
کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان آمریکا ۲۸ جولای، دو طرح «شفافیت برای استیبلکوینهای پرداختی» و طرح «حضانت شخصی ارزهای دیجیتال» را نهایی و تصویب کرد. این دو طرح تاریخی درصورت تصویب در صحن مجلس نمایندگان و پس از آن سنای آمریکا، تبدیل به قانون میشوند. این نخستین بار است که طرحهایی مختص فضای کریپتو در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب میشود. درصورت تبدیل شدن این طرحها به قانون، حق خودحضانتی داراییهای رمزارزی به رسمیت شناخته شده و فضای استیبلکوینها در آمریکا شفافیت پیدا میکند و با جلوگیری از برخوردهای هوسبازانه SEC، مسیر ورود سرمایه به بازار کریپتو هموار میشود.
منبع: cointelegraph
حرکت منابع مالی به سمت سرمایهگذاریهای هوش مصنوعی
تامین مالی سرمایهگذاری خطرپذیر در بخش Web3 در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۳ افت قابل توجه ۷۶ درصدی را تجربه کرد. استارتآپهای Web3 در مقایسه با ۷.۵ میلیارد دلار که در مدت مشابه سال گذشته جمعآوری کرده بودند، در سال ۲۰۲۳ تنها بیش از ۱.۸ میلیارد دلار جمعآوری کردهاند. تحلیلگران گمان میکنند بسیاری از منابع مالی بهسمت سرمایهگذاریهای هوش مصنوعی سوق داده شده است.
منبع: coindesk.com
سرویس FedNow راهاندازی میشود
سرویس FedNow، جدیدترین سیستم پرداخت سریع از سوی بانک مرکزی آمریکا است که از ۲۰ جولای ۲۰۲۳ راهاندازی شده و خدمات ۴۱ بانک آمریکایی را پوشش میدهد. سرویس FedNow خدمات بانکی را برای بسیاری از آمریکاییها آسان خواهد کرد؛ زیرا به آنها امکان میدهد پول خود را در عرض چند ثانیه و هر زمان که بخواهند، منتقل کنند. البته نگرانیهایی وجود دارد که FedNow، پیشزمینه ارز دیجیتال بانک مرکزی آمریکا شود؛ این بدینمعناست که با وجود همه تسهیلاتی FedNow ارایه میدهد، هزینهای هم دارد و آن احتمال کنترل تراکنشهای بانکی مردم توسط فدرال رزرو آمریکا است.
منبع: youtube
بانک مرکزی روسیه از لوگوی روبل دیجیتال رونمایی کرد
بانک روسیه بهطور رسمی از لوگوی روبل دیجیتال، پروژه ارز دیجیتال بانک مرکزی این کشور رونمایی کرد. این بانک همچین نرخ کارمزد انجام تراکنشهای مختلف با روبل دیجیتال را منتشر کرد. البته به گفته اولگا اسکوروبوگاتووا، معاون بانک مرکزی روسیه، انتظار نمیرود روبل دیجیتال تا پیش از سال ۲۰۲۵ یا حتی ۲۰۲۷ در روسیه مورد پذیرش انبوه قرار گیرد.
منبع: cointelegraph
رابرت کندی جونیور: از دلار آمریکا با بیتکوین حمایت میکنم
رابرت افکندی جونیور (Robert F. Kennedy Jr)، نامزد دموکرات ریاستجمهوری ایالات متحده وعده داده که درصورت انتخابشدن بهعنوان رییسجمهور، بهتدریج از دلار آمریکا با بیتکوین حمایت خواهد کرد. کندی دو سیاست جدید جسورانه برای دولت خود دارد: نخست معافیت دارندگان بیتکوین (BTC) از مالیات بر عایدی سرمایه و سپس حمایت از دلار آمریکا و اسناد خزانه با درصدی از ارزهای سختی چون بیتکوین، طلا و نقره. این تلاشی برای مقابله با حرکت کشورهای دوستدار ارز دیجیتال مانند سوئیس، سنگاپور، آلمان و پرتغال است. به اعتقاد کندی، سیاست معافیت مالیاتی، سرمایهگذاری را در بیتکوین تشویق میکند، حریم خصوصی شهروندان را تضمین کرده و استعدادهای برتر را برای ماندن در ایالات متحده نگه میدارد.
منبع: cointelegraph.com
بریتانیا پیشنهاد برخورد با ارزهای دیجیتال مانند مراکز قمار را رد کرد
دولت بریتانیا با پیشنهاد جدید کمیته خزانهداری این کشور که در آن خواستار وضع قوانین نظارتی مشابه با حوزه قمار برای ارزهای دیجیتال شده بود، مخالفت کرد. دولت بریتانیا ضمن تاکید بر «مخالفت قاطع» خود با این طرح، گفته است چنین رویکردی میتواند در تضاد کامل با توصیههای مورد توافق از سوی سازمانهای بینالمللی باشد.
منبع: coindesk.com
گزارش کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس از وضعیت قانونی ریال دیجیتال
مجتبی توانگر، رییس کمیته دانشبنیان و اقتصاد دیجیتال مجلس، در نامهای به محمدرضا پور ابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی، به تشریح گزارشی از وضعیت قانونی ریال دیجیتال پرداخت؛ این گزارش در سه بخش «ملاحظات قانونی اجرای ریال دیجیتال»، «مزایا و معایب پول دیجیتال» و «مصوبات و اقدامات مورد نیاز برای اجرای طرح حکمرانی ریال» تهیه شده است. در این گزارش همچنین آمده: «بانک مرکزی برای اجرای ریال دیجیتال مجوزهای قانونی لازم را دریافت کرده و مانع قانونی برای آن ندارد. اما باید برای رفع اشکالات فنی و محتوایی که برای امکانسنجی استفاده از پول دیجیتال، پیشبینی میشود مطالعات بیشتر کارشناسی داشته باشد. تذکر این نکته هم ضروری است که برخی بانکهای مرکزی دنیا به دلیل دانش ناکافی، تصور میکنند اقتدارشان با رمزارزها کاهش پیدا میکند و لذا مخالفت جدی داشتهاند برهمین اساس، نبایستی استفاده از ابزار ریال دیجیتال در کشورمان موجب آن شود که بانک مرکزی، بیش از گذشته مانع رشد و رگولاتوری رمزارزها شود.»
منبع: ایسنا
تعرفه جدید برق و چالش جدید فعالان حوزه استخراج رمزارز
فعالان حوزه بلاکچین در دورهمی انجمن بلاکچین با موضوع «آخرین وضعیت و روشهای تامین انرژی صنعت استخراج رمزارز»، با بیان مشکلات خود از جمله افزایش نرخ تعرفه برق و عطف به ماسبق شدن قوانین پرداختند و گفتند این موضوع باعث بروز اختلاف حساب و بدهکار شدن فعالان به وزارت نیرو شده است، آنها در این باره گفتند: «براساس نرخ جدید تعرفه ماینینگ و صنعتگران استخراج، عملا ماینینگ سودآوری ندارد». «محمد خدادادی»، مجری طرح رمزارز شرکت توانیر در این باره گفت: «شاید کم اهمیتترین حوزه بلاکچین، ماینینگ باشد. اما بحثی که در مورد ماینینگ کشور وجود دارد در اختیار توانیر نیست و تصمیمگیری کلان نیاز دارد. با توجهبه کم بودن تعرفه برق در ایران به نسبت دیگر کشورها با پدیده آربیتراژ و ماینینگ غیرمجاز مواجه شدیم.» او اظهار کرد: «وزارت نیرو تنها یک مولفه برای تصمیمگیری ندارد و نمیتوان انتظار داشت برق مورد نیاز مصرفکنندگانی که حاضربه پرداخت قیمت بیشتری هستند، از طرف وزارت نیرو بهصورت همیشگی تامین شود. ازطرفی هم با هجمه افکار عمومی مواجه هستیم که برق ماینینگ را مانند صادرات برق میبینند. صنعت استخراج رمزارز نمیتواند بهدلیل محدودیتهای شبکه بهصورت مستمر روی تامین نیرو حساب کند. به همین دلیل یکی از راهکارها انرژیهای تجدیدپذیر است.»
منبع: پیوست
در همین رابطه این مصاحبه را نیز بخوانید