تایید ETF اتریوم

کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) به‌تازگی ETF اتریوم را تایید کرد که به‌معنای گشایشی بزرگ برای بازار ارزهای دیجیتال و سرمایه‌گذاران سنتی است.

گامی دیگر به‌سوی پذیرش جهانی ارزهای دیجیتال

عناوین این مقاله:

آیا تا به حال پیش آمده به سرمایه‌گذاری در بیت‌کوین (Bitcoin) یا اتریوم فکر کرده‌ باشید؛ اما به‌دلیل پیچیدگی‌های نگهداری ارزهای دیجیتال از این کار منصرف شوید؟ اگر پاسخ شما مثبت است، خبر خوبی برای شما دارم. دنیای سرمایه‌گذاری با معرفی صندوق‌های قابل‌معامله در بورس، تغییرات بزرگی را تجربه کرده است. این صندوق‌ها این امکان را می‌دهند که بدون نیاز به خرید و نگهداری مستقیم ارزهای دیجیتال، از نوسانات بازار آن‌ها بهره‌مند شوید. این ابزارهای سرمایه‌گذاری نوین، پل ارتباطی بین دنیای سنتی و مدرن بوده و راهی ساده و امن برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال فراهم می‌کنند.

معرفی ای‌تی‌اف و بررسی مزایا و معایب آن

در دنیای پرشتاب ارزهای دیجیتال، سرمایه‌گذاران همواره به‌دنبال روش‌های جدید و ایمن برای ورود به بازار ارز دیجیتال هستند. یکی از این روش‌ها، صندوق‌های قابل‌معامله در بورس است. صندوق قابل‌معامله در بورس (Exchange-Traded Fund) یا به اختصار ای‌تی‌اف (ETF)، یک نوع صندوق سرمایه‌گذاری است که قیمت دارایی پایه را دنبال کرده و به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهد تا به‌طور غیرمستقیم در آن دارایی سرمایه‌گذاری کنند. این صندوق‌ها در بورس معامله می‌شوند و مانند سهام عادی قابل خرید و فروش هستند.

ای‌تی‌اف‌ها در دنیای ارزهای دیجیتال هم حضور دارند و نقش مهمی در این بازار ایفا می‌کنند. با یک ای‌تی‌اف ارز دیجیتال، می‌توانید به‌جای خرید و نگهداری تک‌تک ارزهای دیجیتال مانند بیت‌کوین، اتریوم و دیگر رمزارزها، به‌طور هم‌زمان در سبدی از ارزهای دیجیتال مختلف سرمایه‌گذاری کنید.

درست است که از نظر سود و زیان، خرید مستقیم بیت‌کوین یا اتریوم یا خرید آن‌ها از طریق صندوق‌های قابل‌معامله در بورس تفاوتی ندارد؛ اما دلایل مهمی وجود دارد که ای‌تی‌اف‌ها را به گزینه‌ای جذاب برای بسیاری از سرمایه‌گذاران تبدیل می‌کند.

مزایای ETF اتریوم

دسترسی آسان:

سرمایه‌گذاران می‌توانند بدون نیاز به ایجاد کیف‌پول دیجیتال و مدیریت مستقیم اتریوم، در این بازار سرمایه‌گذاری کنند.

کاهش ریسک‌های فنی و امنیتی:

استفاده از ETF، نیاز به مدیریت امنیتی و حفظ کلیدهای خصوصی را حذف کرده و ریسک‌های مرتبط‌با هک و سرقت را کاهش می‌دهد.

تنوع‌بخشی به سبد سرمایه‌گذاری:

ETF به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهد تا با تنوع‌بخشی به سبد سرمایه‌گذاری خود، ریسک‌های مرتبط‌با نوسانات بازار را کاهش دهند.

شفافیت و تنظیم‌پذیری:

ETF ‌تحت نظارت نهادهای مالی قرار دارد و این موضوع می‌تواند شفافیت و اعتماد سرمایه‌گذاران را افزایش دهد.

نقدشوندگی بالا:

به‌دلیل قابلیت خرید و فروش آسان در بورس، این صندوق‌ها نقدشوندگی بالایی دارند که امکان واکنش سریع به تغییرات بازار را فراهم می‌کند.

معرفی ای‌تی‌اف و بررسی مزایا و معایب آن

معایب ETF اتریوم

هزینه‌های مدیریت:

ETFها دارای هزینه‌های مدیریت سالانه هستند که می‌تواند سود سرمایه‌گذاری را کاهش دهد.

عدم مالکیت مستقیم اتریوم:

سرمایه‌گذاران از طریق ETF مالک مستقیم اتریوم نمی‌شوند و از مزایایی مانند شرکت در هاردفورک‌ها (Hard Fork) و استیکینگ (Staking) بی‌بهره می‌مانند.

وابستگی به بورس:

معامله ETF در بورس وابسته به ساعات کاری بورس است، بنابراین در زمان‌های تعطیلی بورس امکان معامله وجود ندارد.

تاثیرات قانونی و نظارتی:

تغییر قوانین و مقررات می‌تواند بر عملکرد و دسترسی به ETFها تاثیر بگذارد.

انواع ETF ارز دیجیتال

۱.ETFهای مبتنی‌بر قراردادهای آتی (Futures)‌:

این نوع ETF به جای این‌که خود ارز دیجیتال را نگهداری کند، روی قراردادهای آتی آن‌ها سرمایه‌گذاری می‌کند. این قراردادها قول خرید یا فروش ارز دیجیتال در زمان مشخص و با قیمت معین هستند. نمونه‌هایی از این نوع ETF می‌توان به صندوق‌های استراتژی بیت‌کوین پروشیرز یا BITO و اتریوم پروشیرز یا EETH اشاره کرد.

۲.ETFهای نگهداری مستقیم ارز دیجیتال (Spot):

این نوع ETF مستقیمن خود ارز دیجیتال مانند بیت‌کوین یا اتریوم را در سبد دارایی‌هایش نگهداری می کند.

۳.ETFهای معکوس (‌Inverse):

این نوع ETF برعکس کار می‌کند و از پایین آمدن قیمت ارزهای دیجیتال سود می‌کند. این صندوق‌ها با استفاده از قراردادهای آتی یا ابزارهای مشتقه، روی کاهش قیمت ارزهای دیجیتال شرط می‌بندند. نمونه‌ای از این نوع ETF، صندوق استراتژی Short بیت‌کوین پروشیرز یا BITI است.

۴.ETFهای اهرمی (Leveraged):

این نوع ETF با استفاده از اهرم مالی، به دنبال این است که سود (و البته ضرر) ناشی از تغییر قیمت ارزهای دیجیتال را چند برابر کند. برای این کار از ابزارهای مشتقه کمک می‌گیرد. نمونه‌ای از این نوع ETF، صندوق استراتژی بیت‌کوین Volatility Shares یا BITX است.

۵.ETFهای بلاک‌چین:

این نوع ETF به جای این‌که روی خود ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاری کند، روی شرکت‌هایی که تکنولوژی بلاک‌چین را توسعه می‌دهند، تمرکز دارد. نمونه‌ای از این نوع ETF، صندوق Amplify یا BLOK است.

نقش کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در بازار سرمایه و ارزهای دیجیتال

کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، معروف به SEC (Securities and Exchange Commission)، یک نهاد مستقل دولتی است که مسوولیت تنظیم و نظارت بر بازار سرمایه ایالات متحده را بر عهده دارد. این کمیسیون در سال ۱۹۳۴ پس از رکود بزرگ وال‌استریت در سال ۱۹۲۹ تاسیس شد و نقش اساسی در حفظ پایداری و سلامت بازار سرمایه آمریکا ایفا می‌کند. SEC با نظارت بر فعالیت‌های شرکت‌های فعال در بازار، اجرای قوانین و مقررات مربوطه و حمایت از سرمایه‌گذاران به رشد و توسعه این بازار کمک می‌کند.

در حال حاضر، SEC در حال بررسی چهارچوب‌های نظارتی برای ارزهای دیجیتال است. این نهاد برای تعیین این‌که آیا یک ارز دیجیتال محسوب می‌شود یا خیر، از معیارهایی استفاده می‌کند که توسط دیوان عالی ایالات متحده به‌عنوان تست هاوی (Howey Test) شناخته می‌شود. این تست از چهار معیار اصلی برای تشخیص قرارداد سرمایه‌گذاری استفاده می‌کند. بسیاری از صرافی‌های بزرگ ارزهای دیجیتال در گذشته با سخت‌گیری‌های SEC مواجه شده‌اند و به‌دلیل انجام فعالیت بدون مجوز، جریمه شده‌اند.

درگیری SEC با اتریوم: آیا اتریوم اوراق بهادار است؟

درگیری SEC با اتریوم آیا اتریوم اوراق بهادار است

در سال‌های گذشته، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا تلاش‌های زیادی کرده تا اتریوم را به‌عنوان اوراق بهادار معرفی کند. این تلاش‌ها باعث جنجال‌های زیادی در جامعه رمزارزها شده است. SEC ادعا داشت که اتریوم به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری اوراق بهادار عمل می‌کند و باید تحت قوانین سخت‌گیرانه‌تر قرار گیرد. این دعوا باعث سردرگمی و نگرانی زیادی در میان سرمایه‌گذاران و توسعه‌دهندگان اتریوم شد. بنیاد اتریوم و جامعه کاربران آن به‌شدت از این موضوع دفاع کردند و بر این باور بودند که اتریوم یک رمزارز است و نباید تحت قوانین اوراق بهادار قرار گیرد.

با وجود این اختلافات و تلاش‌های مداوم SEC، در نهایت کمیسیون موفق نشد اتریوم را به‌عنوان اوراق بهادار معرفی کند. تایید ETF اتریوم نشان داد که این رمزارز، اوراق بهادار نیست و این مساله می‌تواند ثبات بیشتری به بازار رمزارزها بدهد. با این حال، همچنان باید دید که SEC در آینده چه موضعی خواهد داشت و آیا قوانین جدیدی وضع خواهد کرد یا خیر.

چراغ ‌سبز کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا برای ETF اسپات اتریوم

در ۲۳ می ۲۰۲۴، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا پس از تایید اولین ETF‌های اسپات بیت‌کوین در ژانویه ۲۰۲۴، در اقدامی غیرمنتظره ETF اتریوم را تایید کرد که نقطه عطفی برای صنعت ارزهای دیجیتال تلقی می‌شود. کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا مجوز فعالیت ETF‌های اسپات اتریوم هشت سازمان مالی معتبر و برجسته شامل بلک‌راک (BlackRock)، فیدلیتی (Fidelity)، گری‌اسکیل (Grayscale)، آرک اینوست/۲۱ شیرز (Ark/21Shares)، ون‌اک (VanEck)، اینوسکو/گلکسی (Invesco/Galaxy)، فرنکلین تمپلتن (Franklin Templeton) و بیتوایز (Bitwise) را صادر کرد.

این تصمیم که تنها چند ماه پس از راه‌اندازی پر سروصدای ETF بیت‌کوین گرفته شد، نشان‌دهنده پذیرش روزافزون ارزهای دیجیتال توسط نهاد نظارتی مالی آمریکا و ادغام آن‌ها با سیستم مالی سنتی است.

ETF اتریوم هنوز در حال گذراندن فرآیند بررسی اظهارنامه ثبت S-1 خود است. اسناد S-1 شامل اطلاعات مهمی درباره ETF است؛ از جمله صورت‌های مالی، جزییات مدیریتی و عوامل ریسک که پس از تایید آن‌ها، این ETFها مجاز به معامله در بورس خواهند بود. این صندوق‌های اتریوم به سرمایه‌گذاران امکان می‌دهند بدون نیاز به نگهداری مستقیم دارایی دیجیتال، از طریق خرید سهام این صندوق‌ها، از نوسانات قیمت اتریوم بهره‌مند شوند.

در حال حاضر کشورهای کانادا، برزیل، آلمان، سوییس، استرالیا و هنگ‌کنگ ETF‌ اتریوم را تایید کرده و در حال استفاده از آن‌ها هستند. همین‌طور کشورهای ژاپن، سنگاپور و انگلستان به دنبال بررسی و تایید این صندوق‌ها هستند.

چرا سرمایه‌گذاران ارز دیجیتال به جای روش‌های سنتی، ETF را انتخاب می‌کنند؟

بسیاری از سرمایه‌گذاران به‌دلیل پیچیدگی‌های مرتبط با کیف‌پول‌های رمزارزی، ETFها را به‌جای معامله مستقیم دارایی موردنظر انتخاب می‌کنند. این پیچیدگی‌ها می‌تواند تصمیمات سرمایه‌گذاران را به‌طور قابل‌توجهی تحت تاثیر قرار دهد:

۱.نگرانی‌های امنیتی:

کیف‌پول‌های رمزارزی و صرافی‌های مورد استفاده برای معاملات مستقیم اتریوم، به حملات و نفوذهای امنیتی حساس هستند. سرمایه‌گذاران باید کلیدهای خصوصی خود را به‌طور امن مدیریت کرده تا از دسترسی غیرمجاز و احتمال از دست رفتن دارایی‌ها جلوگیری کنند.

دانش فنی مورد نیاز برای حفاظت از این دارایی‌ها می‌تواند چالش‌برانگیز باشد که بسیاری از سرمایه‌گذاران را به سمت ETFها سوق می‌دهد؛ چرا که ETFها از تدابیر امنیتی موسساتی برخوردارند. به‌ویژه، سرمایه‌گذاران سنتی و شرکت‌های بزرگ بر ریسک‌های مرتبط با بلاک‌چین حساسیت نشان داده و اغلب ترجیح می‌دهند رویکردی کم‌ریسک‌تر و قانونی‌تر برای سرمایه‌گذاری خود انتخاب کنند.

۲.خطر از دست دادن دارایی:

بسیاری از سرمایه‌گذاران به‌دلیل گم شدن یا فراموش کردن کلیدهای خصوصی، دسترسی به دارایی‌های خود را از دست داده‌اند. برخلاف دارایی‌های مالی سنتی، بازیابی رمزارزهای گمشده ممکن است بسیار دشوار یا حتی غیرممکن باشد. ETF‌‌ها با ارایه لایه‌ای از حفاظت در برابر این خطرات، سرمایه‌گذاران را در برابر این ریسک‌ها محافظت می‌کنند و مسوولیت نگهداری و امنیت دارایی را به موسسات مالی معتبر و مورداعتماد قانون‌گذاران می‌سپارند.

همچنین در صورت بروز مشکل در معاملات مستقیم اتریوم، به‌دلیل ماهیت غیرمتمرکز بلاک‌چین و نبود قوانین کافی برای این حوزه نوپا، ممکن است هیچ صرافی یا کیف‌پولی این ریسک را بر عهده نگیرد. به‌عنوان مثال، ورشکستگی صرافی‌های معروفی مانند FTX یا MtGox که با گذشت چند سال ضرر سرمایه‌گذاران را جبران نکرده‌اند، نمایان‌گر این خطرات است. بنابراین، سرمایه‌گذاران اغلب می‌خواهند محافظه‌کار باشند و مدیریت سرمایه خود را به دست تیم‌های کارآمدی که پشت ETFها قرار دارند، بسپارند.

۳.سهولت استفاده:

نگهداری دارایی‌ها در کیف‌پول‌های رمزارزی نیازمند تجربه فنی خاصی است که همه سرمایه‌گذاران آن را ندارند. رابط کاربری و رویه‌های عملیاتی کیف‌پول‌ها به‌ویژه برای مبتدیان ممکن است گیج‌کننده باشد. ETFها فرآیند سرمایه‌گذاری را ساده‌تر کرده و ساختاری شبیه به معاملات سهام یا اوراق بهادار را ارایه می‌دهند که از طریق حساب‌های کارگزاری سنتی قابل دسترس هستند.

۴.اطمینان از انطباق با مقررات:

اطمینان از سازگاری رمزارزها با الزامات قانونی هنگام مدیریت دارایی‌های رمزارزی به‌طور مستقل می‌تواند پیچیده و معضل‌آفرین باشد. ETF‌ها به‌عنوان ابزار سرمایه‌گذاری قانونمند، موارد مربوط به قوانین مالی را رعایت می‌کنند. این نظارت قانونی اعتماد سرمایه‌گذاران را به اعتبار و شفافیت سرمایه‌گذاری‌هایشان افزایش می‌دهد. نبود قوانین مرتبط با رمزارزها یکی از چالش‌های حقوقی اساسی بوده که در حال بررسی است.

با این حال، سرعت رشد بسیار زیاد این فناوری باعث شده که قانون‌گذاران همواره به‌دنبال تطبیق قوانین با این فناوری باشند. این تلاش به‌منظور حفظ امنیت و دارایی‌های سرمایه‌گذاران انجام می‌شود و این موضوع می‌تواند مشوقی برای سرعت‌بخشی در فرآیند تصویب قوانین مرتبط‌با رمزارزها باشد.

مانند هر حوزه مالی دیگر میزان کلاه‌برداری در این حوزه سرسام‌آور است و بسیاری از پروژه‌ها با موجه نشان دادن هدف خود، سرمایه مردم را جمع کرده و با وعده‌های دروغین آن‌ها را به سرمایه‌گذاری ترغیب می‌کنند؛ غافل از این‌که، پس از طعمه قرار دادن آن‌ها بار خود را بسته و پروژه را رها می‌کنند. سرمایه‌گذاران فریب‌خورده نیز هیچ راهی جز قبول زیان ندارند؛ زیرا هیچ قانونی از آن‌ها حمایت نمی‌کند؛ بنابراین، این حوزه بیش از پیش نیازمند توجه قانون‌گذاران است. با تمام این تفاسیر، برخی از سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند از این آسیب‌ها دور بمانند و سرمایه خود را وارد ETFها ‌کنند.

تاثیر تایید ETF اتریوم بر بازار ارزهای دیجیتال

تاثیر تایید ETF اتریوم بر بازار ارزهای دیجیتال

این صندوق‌ها به سرمایه‌گذاران امکان می‌دهند که به‌راحتی و بدون نیاز به استفاده از کیف‌پول‌های دیجیتال یا صرافی‌ها، در اتریوم سرمایه‌گذاری کنند. این دسترسی آسان باعث افزایش جذابیت این ارز شده و نهادهای سرمایه‌گذاری گسترده‌تری، از جمله مدیران دارایی، بیمه‌گذاران و صندوق‌های بازنشستگی را به این بازار جلب می‌کند.

همان‌طور که در نمودار بالا مشاهده می‌کنید، بازار رمزارز به‌سرعت به خبر تایید ETF اسپات اتریوم واکنش نشان داده و با گذشت تنها هشت روز (۲۸ می ۲۰۲۴) از اعلام این رویداد، قیمت اتریوم و سایر توکن‌های مرتبط‌با اکوسیستم آن با افزایش قابل‌توجهی روبه‌رو شده‌اند. قیمت اتریوم ۲۷ درصد جهش کرده و سایر توکن‌ها مانند PEPE (میم‌کوین)، LDO (توکن حاکمیتی پلتفرم استیکینگ)، Lido و UNI توکن‌های صرافی غیرمتمرکز یونی‌سوآپ (Uniswap) به‌ترتیب شاهد رشد ۸۰، ۴۴ و ۴۴ درصدی بودند.

تاثیر تایید ETF اتریوم بر بازار ارز دیجیتال

علاوه بر این، نسبت قیمت اتریوم به بیت‌کوین (ETH/BTC) که از سپتامبر ۲۰۲۲ روند نزولی داشت، با این خبر روند صعودی خود را شروع کرد. با این حال، برای اطمینان از روند صعودی پایدار، این نسبت باید از مقاومت‌های اساسی عبور کند. چرا که ETFهای بیت‌کوین آمارهای معاملاتی فوق‌العاده‌ای داشتند؛ اما بعید به نظر می‌رسد ETF اتریوم به آن سطح برسد؛ زیرا بیت‌کوین هم از نظر ارزش بازار و هم از نظر علاقه‌ سرمایه‌گذاران، هنوز در صدر جدول قرار دارد.

البته تحلیل‌گرانی همچون «اریک بلچوناس» (Eric Balchunas) و «جیمز سیفارت» (James Seyffart) تخمین می‌زنند که ETF اتریوم بتوانند ۱۰ تا ۲۰ درصد از دارایی تحت مدیریت ETFهای بیت‌کوین را به خود اختصاص دهد. انتظار می‌رود با تایید نهایی اسناد S-1 و راه‌اندازی رسمی ETF اتریوم، شاهد پذیرش گسترده‌تر آن‌ها به‌عنوان دارایی قابل‌سرمایه‌گذاری و افزایش استفاده از شبکه اتریوم باشیم.

ETF‌ اتریوم کاتالیزوری برای رشد بیشتر بازار کریپتو خواهد بود.
«بری سیلبرت« (Barry Silbert)
بنیان‌گذار و مدیرعامل سابق «گری‌اسکیل» (Grayscale Investments)

پیامدهای مالی گسترده‌تر

تصمیم SEC برای تایید ETF اتریوم نه‌تنها دستاوردی بزرگ برای بازار ارزهای دیجیتال است، بلکه گامی مهم در جهت ادغام دارایی‌های دیجیتال با سیستم مالی گسترده‌تر به شمار می‌رود. این تاییدیه بیان‌گر به رسمیت شناختن بلوغ و پتانسیل بازار ارزهای دیجیتال توسط SEC و تمایل آن به ارایه گزینه‌های سرمایه‌گذاری با نظارت و امنیت بیشتر است. این اقدام مسیر را برای راه‌اندازی ETF ارزهای دیگر هموار کرده و به احتمال زیاد ETF بعدی مربوط به سولانا خواهد بود.

تصویب ETF اتریوم و تحولات قانونی در بازار ارزهای دیجیتال

تصویب ETF اتریوم و تحولات قانونی در بازار ارزهای دیجیتال

تصویب ETF اتریوم به‌دنبال تحولات مهم در قوانین و مقررات، به‌ویژه با تصویب لایحه «نوآوری و فناوری مالی برای قرن بیست‌‌ویکم» توسط مجلس نمایندگان آمریکا رخ داد. این لایحه، اولین قانون مهم مرتبط‌با ارزهای دیجیتال بوده که به تصویب کنگره رسیده و محیط مناسبی را برای تصمیم‌گیری SEC فراهم کرده است. این تغییرات نشان‌دهنده تغییر گسترده در رویکرد سیاسی و نظارتی SEC به سمت حمایت از صنعت ارزهای دیجیتال است.

علاوه بر این، تصویب ETF‌ اتریوم در مدت زمان کوتاهی پس از لایحه فوق، غیرمنتظره به نظر می‌رسد. تحلیل‌گران بر این باورند که این تغییر ناگهانی نشان‌دهنده وجود فشارهای سیاسی و تلاش‌های لابی‌گری در پس پرده بوده که بر تصمیم SEC تاثیر گذاشته است. در واقع، گروهی دوحزبی از قانون‌گذاران، با ارایه دلایلی مبنی‌بر الگوی تصویب ETF بیت‌کوین، بر تایید ETF‌ اتریوم از سوی SEC تاکید داشتند.

این تصمیم‌ها نه‌تنها به توسعه بازار ارزهای دیجیتال کمک می‌کند، بلکه از دیدگاه سرمایه‌گذاران و نهادهای مالی، قابلیت دسترسی آسان‌تر به این دارایی‌ها را تسهیل می‌کند.

چشم‌انداز آینده

تحلیل‌گران پیش‌بینی می‌کنند که تنها در سال اول، این صندوق‌ها می‌توانند موجب ورود ۱۵ تا ۴۵ میلیارد دلار به اکوسیستم اتریوم شوند. این جریان ورودی سرمایه به احتمال زیاد ارزش بازار اتریوم را تقویت کرده و با داغ کردن بازار این ارز، پذیرش آن را در بین سرمایه‌گذاران بزرگ تسریع می‌بخشد.

با افزایش تعداد سرمایه‌گذاران حقوقی که از طریق این صندوق‌ها وارد اکوسیستم اتریوم می‌شوند، تقاضا برای اتریوم و سایر دارایی‌های دیجیتال به احتمال زیاد افزایش خواهد یافت. این امر می‌تواند به پذیرش گسترده‌تر فناوری بلاک‌چین و برنامه‌های غیرمتمرکز (dApp) منجر شود که ارزش بنیادی اتریوم را تشکیل می‌دهند.

جمع‌بندی

پس از اعلام خبر تایید ETF اتریوم توسط SEC، قیمت اتریوم با جهشی روبه‌رو شد که نشان‌دهنده خوش‌بینی بازار نسبت‌به پتانسیل افزایش سرمایه‌گذاری و پذیرش گسترده‌تر اتریوم به‌عنوان یک‌طبقه دارایی معتبر است. تایید این صندوق‌ها به‌عنوان دومین دارایی بزرگ رمزنگاری بر اساس ارزش بازار، گام مهمی برای نزدیک‌تر کردن این حوزه به بازار وال‌استریت تلقی می‌شود. انتظار می‌رود تایید این صندوق‌ها در درازمدت تاثیر چشمگیری بر بازار ارزهای دیجیتال داشته باشد.

منابع

https://www.grayscale.com/research/reports/the-state-of-ethereum

https://decrypt.co/231691/ethereum-etfs-approved-sec-policy-about-face

https://coinmetrics.substack.com/p/state-of-the-network-issue-261

https://economymiddleeast.com/news/ethereum-etf-approval-is-a-game-changer-believe-experts/

https://www.blockdaemon.com/blog/a-recap-of-the-ethereum-etf-approval

https://zerocap.com/insights/snippets/sec-approves-spot-ethereum-etfs/

https://economictimes.indiatimes.com/markets/cryptocurrency/ethereum-etfs-why-it-is-a-game-changer-for-mainstream-crypto-adoption/articleshow/110637490.cms?from=mdr

https://www.coindesk.com/markets/2024/06/04/ether-price-poised-for-supply-shock-as-etfs-may-attract-4b-inflows-in-five-months-k33-research-says/

https://www.forbes.com/sites/digital-assets/2024/05/23/ethereum-etfs-approved-insights-into-the-secs-decision/

https://jonasgross.medium.com/ethereum-etfs-approved-here-is-all-you-need-to-know-825f2cf0b90f

https://www.justetf.com/en/how-to/invest-in-ethereum.html

لینک کوتاه: https://www.bcamag.com/bit/so03
رویا عبادی
رویا عبادی
مقاله‌ها: 12

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *