گزارش تطبیقی کانکوردیوم بین DeFi و TradFi

شرکت کانکوردیوم با ارایه (DeFi و TradFi)یک بلاک‌چین عمومی قابل اعتماد و با مزایای زنجیره خصوصی، قصد دارد مهاجرت تجاری جهانی به بلاک‌چین را متحول کند.

ترکیب تازه‌ای از تکنولوژی بلاک‌چین

عناوین این مقاله:

سوالی که بیش‌تر از همه در ذهن به وجود می‌آید این است که چه درس‌هایی از سال ۲۰۲۳ به دست آمده و چگونه هر دو بخش مالی سنتی و غیرمتمرکز نقش خود را در سیستم مالی جهانی آینده پیدا می‌کنند؟

در این مطلب، که خلاصه‌ای از گزارش جامع دیفای (DeFi) به‌دست‌آمده از شرکت «کانکوردیوم» (Concordium) است، ضمن پاسخ به این سوالات، به توضیح چشم‌اندازهای در حال تغییر در امور مالی سنتی (TradFi) و امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) می‌پردازیم.

سرعت اختلالات در حال افزایش است

عوامل کلیدی بر رشد شرکت‌ها شامل ناتوانی در نوسازی و مقاومت در برابر فشار تکنولوژیکی و شرکت‌های نوپا با الهام‌گیری‌های خلاقانه هستند. در دوران تحول دیجیتال، شرکت‌ها نیاز دارند فناوری‌های جدید را در آغوش گرفته و از رقبای خود پیشی بگیرند. میانگین عمر شرکت‌ها در صدر عملکرد خود به سرعت کاهش یافته است و تا سال ۲۰۲۷، پیش‌بینی می‌شود که ۷۵ درصد از شرکت‌های فعلی در فهرست S&P 500 از بین خواهند رفت. ناتوانی در تجدید قوا و مقاومت در برابر رقبا تاثیر مختل‌کننده بر رشد شرکت‌ها دارد. برای پیشروی در عصر فناوری، شرکت‌ها باید به نوسازی و اندیشیدن درباره فناوری‌های نو بپردازند و به انقلاب فناوری وب ۳.۰ بپیوندند. شرکت‌های معتبری مانند گوگل (Googleآمازون (Amazonنتفلیکس (Netflixمتا (Metaاپل (Apple) و سونی (Sony)، نمونه‌های موفق از شرکت‌هایی هستند که با استفاده از فناوری و نوآوری، همواره جلوتر از رقبایشان قرار دارند.

وضعیت فعلی بخش مالی سنتی (TradFi)

در بحران مالی جهانی ۲۰۰۸، غیرشفافیت، پیچیدگی و تعادل مخرب بین سود و ریسک، به‌طور مداوم تداوم یافت. مشوق‌های بخش خصوصی، به تشویق ریسک‌پذیری منجر شده و در دوران رشد مثبت و ثبات بازار، شرایط مساعدی برای سفته‌بازی ایجاد کرد. پس از فروپاشی بخش مالی، بانک‌های مرکزی جهانی باید ثبات و بهبود را به‌عنوان اولویت‌های اصلی مد نظر داشته باشند. با این حال، این فرآیند باعث تقویت قدرت بانک‌های مرکزی و کاهش اعتماد به آن‌ها شده است. این وضعیت پرچمدار مسایلی است که به چالش‌هایی چون ریسک ناشی از بحران بانک Credit Suisse در مارس ۲۰۲۳ منجر شد. این موضوع نشان‌دهنده این است که آیا از تجربه‌های گذشته یاد گرفته‌ایم یا به مدل‌های جدید و خلاقانه‌تری نیاز داریم؟

چالش‌هایی که بخش مالی با آن روبه‌روست

گزارش بانک جهانی نشان می‌دهد که ۱.۴ میلیارد نفر در جهان بدون حساب بانکی هستند، که این موضوع باعث عقب‌ماندگی و جداشدن قابل توجه آن‌ها از دیگران شده است. عدم دسترسی به حساب بانکی به از دست دادن امکاناتی همچون دسترسی به اعتبار، حفاظت توسط بیمه، گرفتن وام، ذخیره پول و پرداخت قبوض منجر می‌شود. اطلاعات نشان می‌دهد که ۵۰ درصد از جمعیت منطقه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا) از نظر مالی محروم هستند. شمول مالی، اگر به‌طور گسترده اجرا شود، می‌تواند به تحقق استقلال مالی فردی کمک کرده و فقر خروج کشورها از فقر را تسریع کند. در کشورهایی مانند کنیا و تانزانیا، استفاده از خدمات مالی دیجیتال به کاهش فقر کمک کرده و بهبود عملکرد اقتصادی را نشان داده است. پیش‌بینی می‌شود که توسعه تامین مالی دیجیتال به افزایش تولید ناخالص داخلی و ایجاد شغل در اقتصادهای نوظهور منجر خواهد شد.

یک تغییر پارادایم

سیستم‌های مالی غیرمتمرکز یا دیفای با استفاده از بلاک‌چین، امنیت، حریم خصوصی و شفافیت خدمات مالی را افزایش می‌دهند. این نوآوری‌ها به دموکراتیک کردن دسترسی به خدمات مالی و ارتقای نوآوری اقتصادی منجر شده و نیاز به بهبود سیستم‌های مالی غیرمتمرکز همچنان وجود دارد. حوزه دیفای با رشد سریع، با ارایه محصولات و خدمات نوآورانه، به تغییر در ساختار مالی جهانی می‌پردازد. استفاده از فناوری‌های دفتر‌کل توزیع‌شده و هوش مصنوعی، باعث بهبود کارایی، شفافیت و تعامل در مقایسه‌با سیستم‌های سنتی می‌شود، این اقدامات ناکارآمدی و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و تصویری جذاب از آینده اقتصادی ایجاد می‌کند.

حوزه وب ۳.۰، یک اینترنت غیرمتمرکز و منصفانه را پیش‌بینی می‌کند که با استفاده از فناوری بلاک‌چین، امنیت، حریم خصوصی و شفافیت بیشتری را فراهم می‌آورد. اپلیکیشن‌های دیفای به‌سرعت در این اکوسیستم بزرگ رشد می‌کنند و اهداف آن‌ها شامل ایجاد محیطی بدون وابستگی به موسسه‌های مالی سنتی، کاهش هزینه‌ها و جذب بازیگران موسسه‌ها و سرمایه‌گذاری بیشتر است. با ورود سرمایه‌گذاران ثروتمند و بزرگ‌ترین شرکت‌ها به این فضا، حفظ حریم خصوصی و تطابق با استانداردهای دقیق از اهمیت بالایی برخوردار است. برای رشد دیفای و تسهیل ورود موسسه‌های مالی سنتی، اعتماد، شفافیت و حسابداری دقیق از اهمیت زیادی برخوردار است. به‌زودی‌ ایجاد زیرساخت‌های قوی و ترویج اعتماد و نوآوری، به تحولات معنی‌دارتر در این فضا کمک خواهد کرد.

مزیت‌های کلیدی بلاک‌چین و دیفای

بلاک‌چین همه چیز درباره داده‌های ایمن، ثبت داده‌های درست، انتقال آسان و فوری مالکیت و مهم‌تر از همه، اعتماد است. دیفای تنها یکی از موارد استفاده متعددی است که از کاربرد فناوری بلاک‌چین بهره می‌برد. برخی از مزیت‌های کلیدی آن شامل اطمینان از حفظ کنترل کاربران بر دارایی‌های خود، جابه‌جایی ارزش در زمان واقعی و تراکنش‌های امن، شفاف و در زمان واقعی است.

مزایای کلیدی فناوری بلاک‌چین

  • ساختار غیرمتمرکز
  • مالکیت خودکار
  • بدون نیاز به مجوز
  • اعتماد و شفافیت
  • امنیت و حریم خصوصی
  • زیرساخت خودکفا
  • کد منبع و دسترسی باز
  • غیرقابل تغییر
  • قابلیت ردیابی و تایید داده‌ها

حذف واسط‌ها

ماهیت فناوری بلاک‌چین، در مدیریت امن و قابل اعتماد داده‌ها نهفته است. این تکنولوژی، ذخیره‌سازی امن داده‌ها، ثبت اطلاعات قابل اعتماد و انتقال بی‌وقفه مالکیت را امکان‌پذیر می‌سازد. بلاک‌چین یک سیستم اعتماد شفاف بدون نیاز به واسطه، سوابق غیرمتمرکز، تراکنش‌های فوری و بدون خطا و فرآیندهای کارآمد را تقویت می‌کند. وقتی بلاک‌چین به‌خوبی طراحی شود، داده‌ها را به شیوه‌ای عمومی، ایمن و تغییرناپذیر ادغام می‌کند و ردیابی اعتماد و مالکیت را متحول می‌سازد. برخلاف کاهش اعتماد در سیستم‌های متمرکز، بلاک‌چین‌ها عمومی، غیرمتمرکز و فسادناپذیر هستند و آن‌ها را بی‌طرف می‌کند. دیفای تنها یکی‌از برنامه‌های کاربردی متعددی است که از پتانسیل بلاک‌چین در بخش مالی بهره می‌برد.

مزایای کلیدی دیفای(DeFi) نسبت‌به ترد‌فای

  • کاهش موانع ورود
  • حفظ کنترل دارایی‌ها توسط کاربران
  • حرکت ارزش در زمان واقعی، تسویه‌حساب ارزان‌تر
  • فرصت‌‌های بیشتر برای نوآوری مالی و ادغام جهانی
  • تراکنش‌ها امن، شفاف هستند و در زمان واقعی انجام می‌شوند
  • افزایش قابلیت همکاری بین خدمات مالی مختلف
  • کاهش هزینه‌های سربار و پردازش
  • حذف ناکارآمدی پروتکل‌های منبع باز
  • راه‌حل ساده و به‌طور ذاتی بدون اصطکاک
  • کارمزد کم مبادله
  • قراردادهای هوشمند به‌طور خودکار عمل می‌کنند
  • داده‌های قابل بازرسی و ضد دستکاری
این تصویر دارای صفت خالی alt است؛ نام پروندهٔ آن ----2-1024x512.jpg است

دیفای: دنیایی کاملن جدید
مقیاس‌بندی دیفای با شناسه خودمختار آماده سازگاری

برای بهره‌مندی از پتانسیل بلاک‌چین در امور مالی غیرمتمرکز، این صنعت به اجرای تدابیر نظارتی مشابه با موارد مالی سنتی نیاز دارد. این اقدامات برای همکاری و نهادینه کردن دیفای بسیار اهمیت دارد. راه‌حل‌های دیفای در تطبیق با برنامه‌های کاربردی مختلف، از تکنولوژی بلاک‌چین برای ایجاد فرصت‌های جدید بهره‌مند می‌شوند. پیاده‌سازی یک لایه هویت مبتنی‌بر بلاک‌چین در حوزه مالی وب ۳.۰، به‌ویژه در عملیات مالی، ضروری است. این چهارچوب ID مستقل، در انطباق با KYC (مشتری خودت را بشناس) و حفظ حریم خصوصی، امنیت سایبری و کنترل ریسک را فراهم می‌کند. این بلاک‌چین بدون مجوز با یک لایه شناسه در سطح پروتکل، تایید هویت کاربر را به‌صورت خودکار انجام داده و کارایی را افزایش و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد. چهارچوب شناسه آماده انطباق همچنین توسعه برنامه‌های کاربردی با مقررات را در اکوسیستم دیفای تسهیل می‌کند و موانع را برای مشاغل کاهش می‌دهد.

شفافیت قانونی، کلید دیفای آماده تنظیم مقررات است

امور مالی غیرمتمرکز در حال پیشروی به‌سمت تبدیل شدن به یک پارادایم مالی جهانی جدید و بهبودیافته است، اما برای موفقیت در جذب، این بخش باید بر امنیت متمرکز شود و مهم‌تر از همه، از مقررات استقبال کند. یک چشم‌انداز نظارتی منصفانه و قفل‌شده می‌تواند تا حد زیادی به‌نفع حوزه دیفای باشد؛ و این صنعت باید رویکردی فعالانه در راستای رعایت و شفافیت قانونی داشته باشد.

به‌عنوان مثال، به دنبال صدور حکمی در ژوییه ۲۰۲۳ و توسط قاضی آنالیسا تورس (Analisa Torres)، که دارایی رمزنگاری ریپل (XRP) را طبق قانون تحت این عنوان که «لزومن یک دارایی امن نیست» طبقه‌بندی کرد، قیمت ریپل در مقایسه با دلار آمریکا به‌طور تقریبی ۳۰ درصد افزایش یافت. مدت کوتاهی پس از آن، اتفاق مشابهی رخ داد و سهام رمزنگاری‌شده در پاسخ به دادگاه استیناف ایالات متحده که منطق معیوب کمیسیون بورس و اوراق بهادار برای رد یک صندوق قابل معامله در بورس بیت‌کوین (ETF) را مورد انتقاد قرار داد، بیش از ۱۰ درصد افزایش یافت.

شفافیت قانونی، کلید نهادینه کردن دیفای است و باعث پذیرش در مقیاس بزرگ خواهد شد. فقدان حمایت از مصرف‌کننده مانع پیشروی دیفای شده است، اما یک چهارچوب نظارتی دقیق‌تر باعث رشد در این بخش می‌شود و به نوآوری‌های هیجان‌انگیزتری خواهد انجامید.

مزایای کلیدی تنظیم مقررات در حوزه دیفای

  • پتانسیل برای آزمایشات، ارایه محصولات و خدمات جدید
  • افزایش شفافیت، کاهش عدم اطمینان
  • محافظت از کاربران، جلوگیری از دستکاری بازار و ارتقای ثبات مالی در دیفای
  • کلاه‌برداری‌های Rug Pulls و سایر کلاه‌برداری‌ها در حوزه کریپتو نیاز به مقررات را برجسته می‌کند
  • پذیرش و اعتماد گسترده‌تر
  • توانایی بهبود کارایی
  • نقدینگی بالاتر

چشم‌انداز نظارتی

در حوزه فناوری بلاک‌چین و تاثیر وب ۳.۰ بر بخش مالی، سهل‌انگاری نظارتی به یک نگرانی مهم تبدیل شده است. بلاک‌چین آماده است تا ساختار مالی و اقتصاد جهانی را متحول کند. امور مالی سنتی و غیرمتمرکز به ادغام ادامه می‌دهند و برای پذیرش گسترده‌تر آن‌ها، به ملاحظات خاصی نیاز است.

سال ۲۰۲۳ در چندین چهارچوب نظارتی با تاثیرات دوربرد در صنعت رمزارزها و بخش مالی پیشرفت حیاتی داشته است. لوایح مهمی که نگرانی‌های قانون‌گذاران را درباره پول‌شویی و حفاظت مصرف‌کننده نشان داده و راه را برای وضوح نظارتی بیشتر در سال‌های آینده باز کرده‌اند.

تحولات در فضای دیفای با استقبال یا مخالفت مواجه شده‌اند. آینده قوانین ارزهای دیجیتال به‌سمت وضوح بیشتر، حمایت‌های قانونی و تصمیماتی که صنعت مالی را شکل می‌دهند ادامه خواهد یافت. این سفر شامل تنظیم دارایی‌های دیجیتال، استیبل‌کوین‌ها (Stablecoins)، دستگاه‌های خودپرداز رمزنگاری و نیاز به دیفای برای اطمینان از انطباق با مشتری (KYC) از طریق اقدامات متمرکز بر هویت می‌شود. پیش‌بینی می‌شود مسیری که به‌سوی چهارچوب نظارتی جهانی می‌رود، شگفتی‌های بیشتری را به‌همراه خواهد داشت و باید به نقاط عطف سیاست اصلی سال ۲۰۲۳ با دقت توجه شود.

قانون بازارهای دارایی‌های دیجیتال (MiCA)

قانون بازارهای دارایی‌های دیجیتال یا میکا(MiCA)، اولین چهارچوب نظارتی جهانی بر صنعت کریپتو است. این لایحه تاریخی مقرراتی جامع را برای ردیابی نقل و انتقالات دارایی‌های رمزنگاری‌شده، مبارزه با پول‌شویی و ایجاد استانداردهای مشترک برای نظارت و حمایت از مشتری ارایه می‌دهد. میکا دامنه دارایی‌های کریپتو را که تحت قوانین خدمات مالی موجود نیستند، شامل می‌شود و مقرراتی برای شفافیت، افشا، مجوز و نظارت بر تراکنش‌ها برای توکن‌ها را صادر و معامله می‌کنند. این چهارچوب قانونی هدف حفاظت از مصرف‌کنندگان و حمایت از یکپارچگی و ثبات بازار را دنبال می‌کند. میکا تایید شده و از ۳۰ دسامبر ۲۰۲۴ اجرایی می‌شود.

DeFi TradFi

قانون نوآوری مالی مسوولانه لامیس-گیلیبرند (RFIA)

قانون نوآوری مالی مسوولانه (لامیس-گیلیبرند)، که در ژوئیه ۲۰۲۳، توسط سناتورها «سینتیا لامیس» (Cynthia Lummis) و «کرستن گیلیبرند» (Kirsten Gillibrand) معرفی شده، یک چهارچوب نظارتی دوجانبه برای دارایی‌های دیجیتال است. این قانون تاکید می‌کند که بر حمایت از مصرف‌کننده در صنعت ارزهای دیجیتال تمرکز دارد و به تکامل پاسخ به ورشکستگی صنعت ارزهای دیجیتال ۲۰۲۲ می‌پردازد. RFIA شامل مقرراتی برای واسطه‌ها و صادرکنندگان دارایی‌های رمزنگاری‌شده است و بر مبارزه با تامین مالی غیرقانونی، به‌روزرسانی کد مالیاتی، ایجاد یکپارچگی بازار و تقسیم‌بندی بین کمیسیون‌های مختلف تاکید دارد.

قانون افزایش امنیت ملی دارایی‌های رمزنگاری‌شده (CANSEE)

هدف قانون افزایش امنیت ملی دارایی‌های رمزنگاری‌شده که در ژوئیه ۲۰۲۳ توسط سناتورهای آمریکایی از هر دو طرف ارایه شد، رسیدگی به مسایل حریم خصوصی و مبارزه با پول‌شویی در بخش مالی غیرمتمرکز است. این قانون پیشنهاد می‌کند که ارایه‌دهندگان خدمات دیفای به همان تعهدات ضد پول‌شویی مانند موسسه‌های مالی سنتی ازجمله بانک‌ها، کارگزاران اوراق بهادار، کازینوها، فروشگاه‌های گروفروشی و پلتفرم‌های تجاری متمرکز پایبند باشند. منتقدان استدلال می‌کنند که تمرکز لایحه بر ضدپول‌شویی این واقعیت را نادیده می‌گیرد که دارایی‌های مجازی کمتر از ارزهای سنتی فیات برای پول‌شویی استفاده می‌شوند و بر اهمیت افزایش حفاظت از حریم خصوصی مالی فراتر از دیفای تاکید می‌کند.

قانون شفافیت برای پرداخت استیبل‌کوین‌ها

قانون شفافیت برای پرداخت استیبل‌کوین‌ها، تصویب‌شده توسط کمیته خدمات مالی مجلس ایالات متحده در ۲۷ ژوئیه ۲۰۲۳، یک چهارچوب نظارتی برای استیبل‌کوین‌های پرداخت ارایه می‌کند. این قانون بر تقویت خود‌حضانتی دارایی‌های دیجیتال، رویه‌های نظارتی برای صادرکنندگان استیبل‌کوین و حمایت از حقوق مصرف‌کننده تاکید دارد. همچنین مقررات جامع دارایی‌های دیجیتال، همکاری با نهادهای نظارتی بین‌المللی و تدابیر ضد‌پول‌شویی را ارایه می‌دهد. این قانون توسط «پاتریک مک‌هنری» (Patrick McHenry)، رییس کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان آمریکا، ارایه شده و بر اهمیت مقررات شفاف و حمایت از مصرف‌کننده برای تسهیل استفاده از استیبل‌کوین‌ها در سیستم پرداخت قرن بیست‌و‌یکم تاکید دارد.

شرکت بلاک‌چینی کانکوردیوم (Concordium)

شرکت کانکوردیوم با ارایه یک بلاک‌چین عمومی قابل اعتماد و با مزایای زنجیره خصوصی، قصد دارد مهاجرت تجاری جهانی به بلاک‌چین را متحول کند. اکوسیستم این شرکت، کانکوردکس (Concordex)، اولین صرافی غیرمتمرکز آماده تنظیم مقررات (DEX) را ارایه می‌دهد که برای همه سطوح سرمایه‌گذاران قابل دسترسی است. کانکوردیوم از بلاک‌چین لایه یک خود بر اساس اصول مسوولیت‌پذیر محیطی و حریم خصوصی استفاده می‌کند و با تاکید بر انطباق و عدم تمرکز، به ارایه فناوری بلاک‌چین برای مشاغل جهانی با تراکنش‌های ایمن و کم‌هزینه می‌پردازد. این شرکت به افراد و کسب‌وکارها قدرت می‌دهد تا با اطمینان در حوزه وب ۳.۰ حرکت کنند و ویژگی‌هایی چون دسترسی، حریم خصوصی، کارایی و امنیت را در اکوسیستم مالی غیرمتمرکز افزایش دهند. کانکوردکس به سرمایه‌گذاران نهادی دسترسی، مالکیت و امنیت را تضمین می‌کند و به‌عنوان یکی‌از آماده‌ترین بلاک‌چین‌های جهان شناخته می‌شود.

مزایای کلیدی

اعتبار قابل تایید، اشتراک‌گذاری انتخابی

امن‌ترین و کارآمدترین فرآیند تایید هویت در یک زمینه غیرمتمرکز، ادغام اعتبارنامه‌های قابل تایید کانکوردیوم برای اطمینان از انطباق و الزامات قانونی، گسترش حریم خصوصی و کاهش خطر سرقت هویت و کلاه‌برداری بسیار مهم است.

تراکنش‌های حمایت‌شده

به کاربران اجازه می‌دهد بدون نیاز به نگه داشتن یا خرج کردن ارز دیجیتال برای پرداخت هزینه تراکنش با بلاک‌چین تعامل داشته باشند، موانع ورود کاربران را کاهش و دسترسی به برنامه‌های دیفای را افزایش می‌دهد و درنتیجه پذیرش گسترده‌تر را تشویق می‌کند.

سریع‌ترین لایه نهایی‌سازی

با میانگین ۱۱ ثانیه، کانکوردیوم به‌طور قابل توجهی سریع‌‌تر از بیت‌کوین یا اتریوم است و پاسخگویی بالا را برای برنامه‌های دیفای تضمین می‌کند و به کاربران اجازه می‌دهد معاملات را انجام یا نقدینگی را تقریبن آنی ارایه دهند.

تعداد تراکنش‌های بیشتر در ثانیه (TPS)

توان بالای TPS از ازدحام تراکنش‌ها جلوگیری می‌کند، موارد استفاده پیشرفته را پشتیبانی می‌کند و به کاربران بیشتری اجازه می‌دهد تا همزمان با سیستم درگیر شوند.

کارمزد معاملات کم و پایدار

هزینه‌های ثابت بر حسب یورو، همیشه قابل پیش‌بینی و همیشه کم

پلتفرم مبتنی‌بر علم طراحی‌شده توسط تیم کلاس جهانی

بلاک‌چین کانکوردیوم با در نظر گرفتن ایمنی طراحی شده و تحقیقات انجام‌شده در COBRA ستون فقراتی است که پایه فنی پروتکل‌ها و فناوری‌های نوآورانه را فراهم می‌کند.

زبان قرارداد هوشمند مدرن

قراردادهای هوشمند نوشته‌شده در Rust امکان ایمنی، تطبیق‌پذیری بالا و قابلیت تایید را فراهم می‌کند.

معاملات محافظت‌شده

افزایش امنیت، حفاظت از داده‌های کاربر و تقویت اعتماد به اکوسیستم دیفای از طریق افزایش حریم خصوصی و محرمانه‌بودن

اکوسیستم جدید کانکوردیوم: اولین DEX آماده نظارت در بازار

کانکوردکس که به‌عنوان یک دروازه دیفای بهینه برای سرمایه‌گذاران نهادی طراحی شده است، ویژگی‌های فراوانی از جمله سهام، مبادله، تجارت و مدیریت نقدینگی پیچیده را ارایه می‌دهد. این مجموعه ابزار، دیفای را نه‌تنها در دسترس قرار می‌دهد، بلکه برای بازیکنان سازمانی نیز بسیار سودمند است.

کانکوردکس با از بین بردن پیچیدگی‌هایی که به‌طور سنتی با مدل‌های سازنده بازار نقدینگی متمرکز مرتبط است، حتی به سرمایه‌گذاران تازه‌کار نیز اجازه می‌دهد تا پلتفرمی در دسترس برای ورود به فضای دیفای بیابند، بنابراین عصر جدیدی از اعتماد در وب ۳.۰ آغاز می‌شود.

مزایای کلیدی

  • بهبود قابلیت استفاده از دیفای
  • از قراردادهای هوشمند برای خودکارسازی مدیریت استخرهای نقدینگی استفاده می‌کند
  • بازدهی بهینه برای تامین‌کنندگان نقدینگی
  • استخرهای نقدینگی این پلتفرم، نقدینگی متمرکز و سطوح کارمزد متعددی را ارایه می‌دهند
  • تولید مداوم و سریع‌تر بلوک‌ها
  • در مقایسه با اجماع فعلی به سبک ناکاموتو، سرعت بلوک ممکن است دو برابر یا بیشتر باشد
  • نهایی‌سازی مداوم و سریع
  • ارایه بهترین تجربه کاربری در کلاس
  • بهبود مدیریت بیکر (baker)
    منظور از بیکر گروهی است که الگوریتم اجماع کانکوردیوم را روی رایانه خود یا در فضای ابری اجرا می‌کند. آن‌ها تراکنش‌های ارسال‌شده به زنجیره را سفارش می‌دهند و بلوک به بلوک زنجیره را می‌سازند. کاکوردکس‌ها بیکر می‌توانند با اجماع جدید ConcordiumBFT گره‌های خود را راحت‌تر مدیریت کنند.
  • شفافیت عملکرد بیکر
    ارایه معیارهای بهتر به نمایندگان هنگام انتخاب این‌که سهام خود را به کدام بیکر واگذار کنند.

در پایان قصد داریم شما را با چند مطالعه موردی آشنا کنیم:

کانکوردکس

کانکوردکس اولین صرافی غیرمتمرکزی است که برای پاسخگویی به قوانین و مقررات در این حوزه طراحی شده؛ هدف این صرافی، ایجاد یک درگاه دیفای مطمین برای سرمایه‌گذاران نهادی است و امکاناتی چون قراردادهای مشارکتی (staking)، مبادلات رمزارز، معاملات فیوچرز و مدیریت پولی پیچیده را ارایه می‌دهد. این مجموعه ابزارها، نه تنها دنیای دیفای را قابل دسترس می‌کند، بلکه برای بازیکنان نهادی بسیار مفید هم واقع می‌شود. صرافی کانکوردکس با اصول بنیادی کانکوردیوم در ترکیب میان غیرمتمرکزی و پایبندی به مقررات، به تصوری عملی می‌پردازد که اپلیکیشن‌های مبتنی‌بر بلاک‌چین می‌توانند همزمان با رعایت قوانین نیز غیرمتمرکز باشند.

راهبردهای رگولاتوری دارایی‌های رمزارزی: یک دیدگاه جهانی

با ظهور و گسترش فضای کریپتو و به‌ویژه بیت‌کوین در دهه‌ گذشته، دینامیک‌های مالی جهان به‌طور چشمگیری تغییر کرده‌اند. اما در این حین، می‌توان تناقض میان ماهیت بیت‌کوین و تلاش‌های رگولاتوری از سوی دولت‌ها و سازمان‌ها را مشاهده کرد.

بیت‌کوین به‌عنوان یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز و بدون نیاز به واسطه مرکزی شناخته می‌شود، که این ماهیت با تلاش‌های دولت‌ها و سازمان‌ها برای رگوله کردن این فضا در تضاد قرار دارد. این ارز دیجیتال بر پایه اصول غیرمتمرکزی و آزادی مالی ساخته شده است، در حالی‌که رگولاتورها به‌دنبال کنترل و نظارت برای جلوگیری از سواستفاده‌ها و فعالیت‌های جنایی هستند.

برای ایجاد تعادل میان این تضادها، دولت‌ها و سازمان‌ها در حال تلاش برای یافتن راهکارهایی هستند. یکی از پروژه‌های مهم در این زمینه، پروژه World Economic Forum است. این پروژه به‌عنوان یک تلاش برای توسعه چهارچوب تنظیم قوانین و رگولاتوری جهانی در فضای کریپتو و بلاک‌چین شناخته شده است. با تاکید بر هماهنگی جهانی در تنظیم فعالیت‌های کریپتو، این پروژه سعی در یافتن راهکارهایی برای تلفیق بیت‌کوین و دیگر ارزهای دیجیتال با نظام‌های رگولاتوری سنتی دارد.

پروژه World Economic Forum در همین راستا در وایت‌پیپر این شرکت به درک نیازها و چالش‌ها در رابطه با توسعه یک دیدگاه جهانی نسبت‌به تنظیم دارایی‌های رمزارزی می‌پردازد. این پروژه با انجام مشاوره‌های چندجانبه با کارشناسان کنسرسیوم حاکمیت ارز دیجیتال، متشکل‌از کارشناسانی از مقامات دولتی، تنظیم‌کننده‌ها، نهادهای سیاست‌گذار، صنایع و دانشگاه‌ها، مسیرهایی را برای ایجاد یک اکوسیستم برای دارایی‌های دیجیتال رگوله‌شده در سطح جهانی بررسی می‌کند.

در حالی که فضای کریپتو به‌عنوان یک جهان جدید از انتقال ارز و فعالیت‌های مالی آنلاین ظاهر شده، قانون‌گذاری و رگولاتوری در این فضا به یکی‌از چالش‌های مهم روز تبدیل شده است. تضاد میان ماهیت کریپتو و نیاز به تنظیمات کامل، به‌طور واضح قابل مشاهده است.

از یک سو، اهمیت امنیت، حریم شخصی، و انتقال سریع و بدون واسطه ارزها، راهگشای اصلی فضای کریپتو هستند. این ارزش‌ها با ایده اصلی کریپتو؛ یعنی زندگی بدون نیاز به دخالت دولت یا سازمان‌های مرکزی، همخوانی دارند. از سوی دیگر، نیاز به حفظ امانت اطلاعات، جلوگیری از کاربردهای فرامرزی و پیشگیری از فعالیت‌های جرمی و تامین منافع عمومی از جمله دلایلی است که تنظیمات دقیق و جهانی در فضای کریپتو را ضروری می‌سازد.

مساله‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که در تلاقی میان ماهیت کریپتو و ضرورت قانون‌گذاری و تنظیم مقررات در این فضا، لازم است که یک مسیر متعادل انتخاب شود. این مسیر باید از یک سو از آزادی و استقلال فردی حمایت و از سوی دیگر، از خطرات احتمالی مانند تبدیل فضای کریپتو به محل فعالیت‌های جنایی و پول‌شویی جلوگیری کند. چالش اصلی در اینجا انعطاف‌پذیری لازم برای ساختار قانونی و تنظیمات ملی و جهانی است. این نکته نشان‌دهنده این حقیقت است که تعادل بین تنظیم فضای کریپتو و احترام به اصول اساسی آن یکی از چالش‌های مهم در دنیای مالی جهانی است.

لینک کوتاه: https://www.bcamag.com/bit/rr5r
نفیسه محروقی
نفیسه محروقی
مقاله‌ها: 24

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *