ترامپ و کریپتو

رای قاطعانه این روزهای طرفداران بیت‌کوین (Bitcoin) در آمریکا فقط شخص دونالد ترامپ است. حمایت‌ها و طرفداری‌های بی‌سابقه و عجیب‌غریب ترامپ از صنعت کریپتو و بیت‌کوین اکنون به چراغ امیدی در دل میلیون‌ها هولدر (HODLer) تبدیل شده است. شاید مهم‌ترین دلیل آن این باشد که بهترین روزهای ارزهای دیجیتال در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ رقم خورده و بیت‌کوین رشد ۱۰۰ برابری (از محدوده ۶۰۰ دلار تا ۶۰هزار دلار) را در این دوران تجربه کرده است. بنابراین، اگر سیاست اقتصادی ترامپ به هر دلیلی به نفع بازار کریپتو باشد، پس بهترین انتخاب طرفداران میلیونی ارزهای دیجیتال در ایالات متحده، دونالد ترامپ خواهد بود.
اما تناقضاتی در ادعاهای پیش از انتخابات و رویکردهای پس از پیروزی در انتخابات در رفتار ترامپ مشاهده می‌شود که رسیدن به پاسخ این سوال که آیا روی کار آمدن ترامپ برای صنعت کریپتو یک امتیاز مثبت تلقی می‌شود یا خیر را نیازمند بررسی‌های بیشتر می‌کند.

نکته‌ای را که بسیاری از طرفداران ترامپ در نظر نمی‌گیرند، این است که بحران همه‌گیری کرونا در دوران ریاست جمهوری ترامپ پدیدار شد. تاریخ نشان داده است که در دوره پاندمی‌ها از جمله طاعون‌هایی مانند طاعون آنتونین (Antonine Plague) و جاستینیان (Justinianic plague) یا بحران‌های اقتصادی مانند رکود بزرگ ۱۹۲۹ و بحران مالی ۲۰۰۸، مردم به‌دنبال راه‌حل‌های اقتصادی متفاوتی از جمله سرمایه‌گذاری‌های پرخطر، قماربازی و غیره برای نجات خود از فقر و گرسنگی بوده‌اند. به همین دلیل، رشد ۱۰۰ برابری قیمت بیت‌کوین لزومن به‌دلیل سیاست‌های اقتصادی ایالات متحده در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ نبوده است.

انتخابات ۲۰۱۷

در بحبوحه انتخابات سال ۲۰۱۷، علاوه‌بر حمایت‌های ضمنی از بیت‌کوین، ترامپ دستور تولید ارز دیجیتالی به نام ترامپ‌کوین (TrumpCoin) را برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی کمپین انتخاباتی خود صادر کرده بود. این اقدام او که جنجال‌های زیادی را در آن زمان برانگیخت، هرگز عملی نشد و بعدها آن پروژه را یک شایعه ساخته‌شده توسط طرفداران او قلمداد کردند.
اما پس از پیروزی در انتخابات، ترامپ تا سال ۲۰۱۹ هیچ صحبتی درباره ارزهای دیجیتال نکرد و به‌طور کلی، دولت ترامپ در آن زمان بیشتر روی مسایل اقتصادی و سیاسی متمرکز بود و رویکرد مشخصی نسبت‌به ارزهای دیجیتال نشان نمی‌داد.

توییت معروف ۲۰۱۹

توییت معروف ۲۰۱۹

در جولای ۲۰۱۹ که بیت‌کوین پس از گذشت بیش از یک سال دست و پنجه نرم کردن با مقاومت ۱۰ هزار دلار وارد محدوده ۱۲ الی ۱۳ هزار دلاری شده بود، دونالد ترامپ در توییتی اعلام کرد:
«من طرفدار بیت‌کوین و ارزهای دیگر نیستم، زیرا این‌ها پول نیستند. ارزششان بسیار پرنوسان است و هیچ پشتوانه‌ای ندارند. دارایی‌های کریپتویی قانون‌گذاری‌نشده می‌توانند رفتارهای غیرقانونی از جمله تجارت مواد مخدر و سایر فعالیت‌های غیرقانونی را تسهیل کنند.»
اگرچه این توییت در لحظه انتشار یک شوک کوچک به بازار نزولی ارزهای دیجیتال وارد کرد و به‌نوعی موجب طولانی‌تر شدن روند به‌مدت چند ماه شد، اما در عمل و به قول «جرمی الر» (Jeremy Allaire)، بنیان‌گذار شرکت خدمات مالی سیرکل (Circle)، این حمله ترامپ به بازار ارزهای دیجیتال در عمل بزرگ‌ترین سیگنال خرید به حساب می‌آمد. شاید این توییت برای چنین بازار نوپایی اندکی زود بود، اما برای طرفداران صنعت بسیار دلچسب به حساب می‌آمد؛ زیرا برای نخستین‌بار صدای نوسانات شدید قیمتی کریپتو به گوش دولت‌ها رسیده بود.
اگرچه بسیاری معتقد بودند افکار خاص و پیچیده‌ای پشت توییت‌های ترامپ وجود ندارد و نباید آن‌ها را تفسیر کرد؛ اما استدلال یکی از وکلای ترامپ به نام «پرستون بایرن» (Preston Byrne) این بود که به نظر می‌رسد این پیام‌ها به‌دستور اداره خزانه‌داری آمریکا برای حفظ قدرت بانک‌ها صادر می‌شود.
چند روز بعد یعنی ۱۵ جولای ۲۰۱۹، «استیون منوچین» (Steven Terner Mnuchin) وزیر خزانه‌داری وقت آمریکا در یک کنفرانس خبری گفت: «رمزارزها امنیت ملی را تهدید می‌کنند.»
این در حالی است که خود استیون قبل از آن کنفرانس خبری و در همان روز گفته بود بیت‌کوین می‌تواند جایگزین مناسبی برای طلا باشد.

شیطنت‌های پشت‌پرده

شیطنت‌های پشت‌پرده

اگرچه پس از ۱۵ جولای، ترامپ به‌نوعی تا پایان دوره ریاست جمهوری خود دیگر به‌طور رسمی حرفی از بیت‌کوین نزد، اما همچنان شیطنت‌های ضدکریپتویی در پشت‌پرده مشاهده می‌شد.

نخستین نمونه این جنجال‌ها یازدهم ژانویه ۲۰۲۲ بود. منوچین یک پرونده جدید درباره ردپای «جرد کاشنر» (Jared Kushner)، داماد ترامپ در خصوص ایجاد یک ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) تشکیل داد و گفت که او ایجاد ارز دیجیتال ملی را در دستور کار کاخ سفید قرار داده است.

پس از آن، یعنی در روزهای پایانی دوران ریاست‌جمهوری ترامپ، خبر دستور اجباری شدن احراز هویت تمامی کیف‌پول‌های ارز دیجیتال از سوی منوچین پخش شد. بنابر این دستور، تمام شرکت‌های کریپتویی ملزم به تکمیل و ارایه مشخصات تمامی کاربران خود پیش از انجام هرگونه تراکنش می‌شدند.

بدین‌ترتیب، این‌گونه به‌نظر می‌رسد که منوچین جزو نخستین مخالفان کریپتو در کابینه ترامپ بوده است؛ در حالی‌که حقیقت پیچیده‌تر از ظاهر ماجرا است. چراکه خیلی قبل‌تر از ماجرای توییت ترامپ و مطرح شدن قانون احراز هویت اجباری، یعنی در سال ۲۰۱۸، ترامپ به منوچین دستور داده بود که: «به‌جای مذاکرات تجاری با کشورهایی مثل چین، حواستان به تراکنش‌های بیت‌کوینی در برابر تخلف‌های احتمالی باشد!»

ترامپ تا پایان دوران ریاست‌جمهوری خود دیگر حرفی درباره کریپتو و بازار ارزهای دیجیتال نزد و به همین دلیل امکان تشخیص میزان آشنایی او با ماهیت ارزهای دیجیتال میسر نبود.

در سال ۲۰۲۱ و در اوج بول‌ران (Bull Run) یا روند صعودی بازار ارزهای دیجیتال بود که ترامپ در مصاحبه‌ای با فاکس‌بزینس (FOX Business) اظهار کرد که کریپتو در انتظار یک فاجعه بزرگ به سر می‌برد و به‌نوعی ارزهای دیجیتال همگی جعلی و بی‌اعتبار هستند.

همان‌طور که شاهد بودیم، طولی نکشید که پیش‌بینی ترامپ درست از آب درآمد و بازار ارزهای دیجیتال به‌مدت بیش از یک سال روند نزولی بزرگی را در پیش گرفت. تا جایی که بسیاری از ارزهای دیجیتال ارزش خود را ظرف مدت یک‌سال تا بیش از یک‌دهم اوج قیمتی خود نیز از دست دادند.

همچنین ترامپ در یک مصاحبه دیگر با فاکس‌بزینس اعلام کرد که بیت‌کوین کلاه‌برداری است و دلار آمریکا باید (در کل جهان) سلطه داشته باشد.

در پی چنین اظهار نظری، مشخص شد که دونالد ترامپ در کل دوران ریاست‌جمهوری خود هیچ آشنایی با ماهیت ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک‌چین نداشته است.

اما اواخر دسامبر ۲۰۲۱ خبر جالبی منتشر شد؛ «ملانیا ترامپ» (Melania Trump)، همسر دونالد ترامپ، یک کلکسیون ان‌اف‌تی (NFT) روی شبکه سولانا (Solana) به‌نام ملانیا ویژن (Melania’s Vision) ایجاد کرد. چند روز بعد، ترامپ در مصاحبه دیگری که با فاکس‌بزینس داشت گفت: «من هرگز علاقه‌ای به کریپتو نداشتم؛ زیرا ترجیح می‌دهم دلار داشته باشم و کریپتوکارنسی (Cryptocurrency) می‌خواهد جای دلار را بگیرد، پس من هرگز طرفدار آن نبوده‌ام و فکر می‌کنم این (صنعت) چیز خطرناکی است.»

چرخش ناباورانه

چرخش ناباورانه

چند ماه بعد و در می ۲۰۲۲، دونالد ترامپ یک توییت رسمی پست کرد و گفت: «من نسبت‌به شرکت‌های رمزارزی و این صنعت جدید و روبه‌رشد خیلی دیدگاه مثبتی دارم. کشور ما باید در این زمینه پیشرو باشد. «جو بایدن» (Joe Biden) به‌دردنخور، بدترین رییس‌جمهور تاریخ ایالات متحده، می‌خواهد آن (کریپتوکارنسی) را به‌تدریج زجرکش و نابود کند؛ اتفاقی که با وجود من هرگز رخ نخواهد داد.»
اما یک نکته‌ در پس این چرخش مشکوک دیده می‌شود؛ دقیقن چند روز پیش از این توییت، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC)، ذخیره رمزارزی خود در بخش اقدامات اجرایی مرتبط‌با کریپتوکارنسی (SEC Cryptocurrency Enforcement Actions) را به‌میزان دو برابر افزایش داده بود. سازمانی که از سال ۲۰۱۳ خود را یکی از رگولاتورهای اصلی ارزهای دیجیتال در ایالات متحده نشان‌داده است و به‌جرات می‌توان گفت یکی از بزرگ‌ترین سازمان‌های تاثیرگذار بر روند این صنعت به‌شمار می‌رود.

اقدامات اساسی

اواخر سال ۲۰۲۲ ترامپ نخستین کلکسیون ان‌اف‌تی خود را راه‌اندازی و شروع به سپرده‌گذاری (Stake) رمزارز اتریوم (ETH) کرد. علاوه‌بر اتریوم، داده‌های درون‌شبکه‌ای نشان می‌دهد که در زمان نگارش این مطلب، تعداد تنوع ارزهای دیجیتال نگه‌داری‌شده توسط ترامپ به هشت نوع و کلکسیون‌های NFT او به عدد چهار رسیده است.
بیشتر ذخایر رمزارزی ترامپ از نوع بیت‌کوین و اتریوم است که مجموع ارزش آن در شهریور ۱۴۰۳ به سه میلیون دلار می‌رسد.

توکن‌های غیرمثلی یا توکن‌های بی‌همتا (Non-Fungible Tokens) که به اختصار ان‌اف‌تی (NFT) شناخته می‌شوند، توکن‌های رمزنگاری‌شده غیرقابل‌تعویض و مانند اثر انگشتان دست انسان بی‌مانند هستند. این نوع توکن‌ها برعکس ارزهای دیجیتال شناخته‌شده نسبت‌به توکن‌های مشابه خود در یک شبکه، ارزش یکسانی ندارند و بیشتر برای نشان مالکیت یک اثر دیجیتال یا کالا استفاده می‌شوند.
برای مثال، کلیه کوین‌های بیت‌کوین دارای ارزش یکسان هستند، اما هر کدام از توکن‌های ان‌اف‌تی میمون‌های کسل (Bored Ape) براساس قیمت‌گذاری صاحب آن‌ها و عوامل دیگر، قیمت‌های متفاوتی دارند

آن‌چه به‌نوعی مشخص است، این‌که داستان کیف‌پول و پورتفوی (Portfolio) ترامپ به‌همراه کلکسیون‌های NFT او نوعی تلاش غیرمستقیم برای جلب‌توجه اذهان فعالان این حوزه به تنها کاندیدای حامی ارزهای دیجیتال بوده است و نه چیز دیگری. از طرفی هم بخش قابل‌توجهی از بودجه‌های حمایتی اهدایی به ترامپ برای انتخابات سال ۲۰۲۴، از جنس کریپتوکارنسی بوده که این نیز می‌تواند یکی دیگر از اهداف ستاد انتخاباتی او به‌شمار برود که به‌لطف وجود شبکه‌های اجتماعی و داشتن دنبال‌کنندگان (Followers) پرتعداد محقق شده است. بر اساس این شواهد، شاید دلایل حمایت ترامپ از کریپتو تا این‌جای کار مشخص شده باشد.

براساس نظرسنجی انجام‌شده در ماه می، بیش از دو‌ سوم مردم آمریکا به دارایی‌های رمزارزی اهمیتی نمی‌دهند و قانون‌گذاری شدن یا نشدن آن تفاوتی به‌حال اکثریت جامعه نمی‌کند. بنابراین، موضوع کریپتو نمی‌تواند تاثیر چندانی بر نتایج انتخابات پیش‌روی آمریکا داشته باشد. این یعنی صنعت بلاک‌چین هنوز در دوران نابالغی خود به‌سر می‌برد و هنوز با فرهنگ عام عجین نشده است

در یک مبارزه، اگر رقیب شما یک ابزار یا وسیله را استفاده نکند، احمقانه است اگر شما هم از آن استفاده نکنید. حزب دموکرات به جمعیت حداقل ۲۱ درصدی طرفداران کریپتو توجهی ندارد. پس در چنین فضایی، ترامپ تنها با بیان چند کلمه مختصر درباره بیت‌کوین، می‌تواند میلیون‌ها دلار کمک مالی کریپتویی را از آن خود کند و البته نیم‌نگاهی نیز به رای این دسته از افراد جامعه داشته باشد.

کمک‌های کریپتو به کمپین ترامپ

به نظر می‌رسد ترامپ موج‌سواری روی دریاهای متلاطم‌ را به‌خوبی بلد است. او توانست با موجی که در میان طرفداران کریپتو به‌راه‌ انداخت، کمک‌های نقدی و حمایتی چشم‌گیری را جذب کمپین خود کند. از جمله این کمک‌های میلیونی عبارت است از:

۱- کمک نقدی «جسی پاول» (Jesse Powell) هم‌بنیان‌گذار صرافی بزرگ کراکن (Kraken) معادل یک میلیون دلار ارز دیجیتال به ستاد ترامپ در قالب اتریوم.

کمک‌های کریپتو به کمپین ترامپ

۲- اهدای بیت‌کوین و اتریوم از سوی برادران دوقلوی وینکلواس (Winklevoss)، بنیان‌گذاران شرکت سرمایه‌گذاری جمینای (Gemini) به ارزش ۲.۵ میلیون دلار.

برادران دوقلوی وینکلواس Winklevoss

۳- سخنرانی «رایان سلکیس» (Ryan Selkis) بنیان‌گذار شرکت بلاک‌چینی مساری (Messari) در اجلاسی در حضور ترامپ درباره ارزهای دیجیتال و صنعت کریپتو به‌نفع ترامپ.

رایان سلکیس

استعفای رایان سلکیس

استعفای رایان سلکیس

نکته عجیبی که در حواشی رویکردهای ترامپ مشاهده می‌شود، این‌که در پس یا پیش از هر رویداد، یک اتفاق یا یک بازی در حال انجام است. درست مانند ماجرای SEC، این‌بار رایان سلکیس، مدیرعامل شرکت مساری، دقیقن پس از سخنرانی برای ترامپ، به بهانه پست توییت‌های سیاسی و تحریک‌آمیز، از سمت مدیرعاملی خود استعفا و علت آن را بحرانی شدن شرایط شرکت پس از توییت‌های سیاسی خود عنوان کرد.

هشدار افراد سرشناس

آرتور هیس Arthur Hayes

«آرتور هیس» (Arthur Hayes)، کارآفرین مشهور در یک بلاگ رسمی گفت: «من نسبت‌به این‌که بسیاری از فعالان حوزه بلاک‌چین کورکورانه در حال ارسال کرور کرور کمک‌های مالی به کمپین ترامپ هستند، بسیار وحشت‌ دارم. البته کارشناسان این حوزه باید بیشتر بدانند؛ اما آن‌ها سخت در اشتباه هستند که فکر می‌کنند ترامپ صادق است. اگر (به‌جای این تراکنش‌های سنگین) مقدار مشخصی پول اهدا کنند، آن‌وقت این بساط بی‌معنای کمک‌های کریپتویی و اهدای رمزارز برای همیشه جمع می‌شود. ترامپ یک سیاستمدار زیرک است و می‌داند چه چیزی را به چه کسی بگوید تا دوباره رای بیاورد. به‌محض بازگشت او به میز ریاست جمهوری، کریپو به یک خاطره تبدیل می‌شود. اگر حزب دموکرات و جو بایدن طرفدار کریپتو بودند، آن‌وقت ترامپ تبدیل می‌شد به یک فرد ضدکریپتو. این واقعن سیاست خوبی است.»

در ماه جولای ۲۰۲۴ هم «ویتالیک بوترین» (Vitalik Buterin)، خالق اتریوم درباره ادعای دولت‌ها نسبت‌به این که از ماهیت کریپتو به‌خوبی سر در می‌آورند، هشدار داد و گفت: «فقط به‌خاطر طرفداری از کریپتو رای خود را انتخاب نکنید. این‌که یک کاندیدا صحبت‌هایی درباره کریپتو می‌کند، دلیل مناسبی برای رای دادن به او نیست.»

رای آوردن ترامپ چه تاثیری بر روند ارزهای دیجیتال خواهد گذاشت؟

بازار ارزهای دیجیتال تاکنون به پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶، صحبت‌های ضدکریپتویی او در ۲۰۱۹ و ترور ناموفق اخیر او واکنش مثبت نشان داده است. پس به نظر می‌رسد صنعت کریپتو به ترامپ علاقه‌مند است. پس به احتمال زیاد پیروزی او در انتخابات پیش رو به پدیدار شدن یک کندل سبز رنگ روی نمودار قیمت بیت‌کوین منجر خواهد شد.

اما برای دانستن این‌که روی کار آمدن ترامپ چه تاثیر بلندمدتی روی صنعت کریپتو خواهد گذاشت، باید ببینیم چه افرادی در کابینه او نقش‌های کلیدی را بازی خواهند کرد.

یکی از این افراد، سناتور «جیمز دیوید وَنس» (JD Vance)، سیاستمدار، تاجر و سرمایه‌دار است که در حال حاضر در مقام معاون کمپین انتخاباتی ترامپ فعالیت می‌کند.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که او در سال ۲۰۲۲ بین ۱۰۰ الی ۲۵۰ هزار دلار روی بیت‌کوین سرمایه‌گذاری کرده است و به‌صورت علنی یکی از طرفداران صنعت کریپتو در کابینه ترامپ به شمار می‌رود. البته این حقیقت را باید در نظر گرفت که تا وقتی ترامپ چراغ سبزی به ونس نشان نداده باشد، حمایت‌های او کاملن محدود خواهد بود.

مدیریت خزانه‌داری دولت به چه کسی سپرده خواهد شد؟

چندی پیش ترامپ به بلومبرگ گفته بود در نظر دارد که «جیمی دایمن» (Jamie Dimon) مدیرعامل بانک جی‌پی مورگان (JP Morgan Chase) که از مخالفان سرسخت بیت‌کوین شناخته می‌شود را به‌عنوان رییس خزانه‌داری ایالات متحده منسوب کند. دایمن چند ماه پیش بیت‌کوین را یک طرح کلاه‌برداری و پانزی معرفی کرده و گفته بود بیت‌کوین وقت‌تلف‌کنی است و به هیچ دردی نمی‌خورد. بدتر از آن این که مدیرعامل بانک جی‌پی مورگان ادعا کرده است اگر روزی پایش به کابینه دولت باز شود، بیت‌کوین را خاموش خواهد کرد!

چندی بعد ترامپ حرف خود را پس گرفت و گفت «نمی‌دانم چه کسی گفته قرار است جیمی دایمن رییس خزانه‌داری شود؟ من حتی تاکنون درباره آن فکر هم نکرده‌ام!»

رییس کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا SEC‌ چه کسی خواهد شد؟

قطعن تمام فعالان و طرفداران حوزه رمزارزی حتی بیرون از ایالات متحده دوست دارند بدانند چه کسی رییس کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا پس از پیروزی ترامپ در انتخابات خواهد بود؟

گری گنسلر Gary Gensler

به نقل از رویترز، ترامپ اعلام کرده است که تنها یک ساعت پس از ورود به کاخ سفید، جنگ بزرگی علیه کریپتو به راه خواهد انداخت. اگرچه مشخص نیست چگونه این کار را خواهد کرد، اما انتخاب مهره‌های احتمالی که در SEC قرار است بازی کنند، خط مشی کلی سیاست دولت ترامپ را روشن خواهد کرد.
از آن‌جایی که SEC همیشه نقش بزرگ‌ترین دشمن کریپتو را بازی کرده است، قطعن تا پیش از انتخابات مشخص نخواهد شد که این سازمان چه آرایشی به خود بگیرد. تنها احتمالی که می‌رود این است که رییس کنونی کمیسیون بورس و اوراق بهادار یعنی «گری گنسلر» (Gary Gensler) در صورت پیروزی ترامپ در انتخابات، از مقام خود استعفا خواهد داد.

کنفرانس ۲۷ جولای

کنفرانس بیت‌کوین ۲۰۲۴

کنفرانس بیت‌کوین ۲۰۲۴ در نشویل (Nashville)، که از ۲۵ الی ۲۷ جولای برگزار شد، یکی از رویدادهای مهم در تقویم ارزهای دیجیتال به‌شمار می‌رفت. این کنفرانس با حضور سخنرانان مهمی مانند دونالد ترامپ، سناتور «سینتیا لومیس» (Cynthia Lummis) و سیاستمدار «رابرت اف.کندی جونیور» (Robert Francis Kennedy Jr) برگزار شد.
در این کنفرانس دونالد ترامپ نظرات منطقی را نسبت‌به مزایا و معایب این صنعت مطرح کرد. او به اهمیت فناوری بلاک‌چین اشاره داشت و آن را یک نوآوری مهم در دنیای اقتصاد دانست. وی همچنین بر لزوم وضع مقررات مناسب برای این حوزه برای حفظ امنیت دارایی سرمایه‌گذاران و جلوگیری از کلاه‌برداری تاکید کرد. از سوی دیگر، ترامپ نگرانی‌هایی در خصوص تاثیرات منفی ارزهای دیجیتال بر اقتصاد و امنیت ملی مطرح کرد که به نظر می‌رسد حتی از دید طرفداران این صنعت هم دور از منطق نیست.
می‌توان گفت این کنفرانس بر بازار ارزهای دیجیتال تاثیر مثبتی نداشت؛ چراکه بازار از روزهای پیش از شروع کنفرانس تا پایان آن روند خاصی را تجربه نکرد، اما از یکی‌دو روز بعد از پایان رویداد، بر خلاف انتظار، بازار یک ریزش بسیار شدید ۳۰ درصدی را تجربه کرده و بیت‌کوین از محدوده قیمتی ۶۸ هزار دلار به زیر ۵۰ هزار دلار سقوط کرد. برخی از کارشناسان این حوزه معتقدند این ریزش ربطی به کنفرانس نداشته و بازار در حال طی کردن روند تکنیکال بلندمدت خود بوده، اما به‌هرحال آن‌چه واقعیت دارد این است که ریزش پس از کنفرانس، در کارنامه تجربیات این کودک نابالغ ثبت شد.

غیبت بیت‌کوین در آخرین مناظره هریس و ترامپ

پس از مناظره جنجالی که ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۴ بین دونالد ترامپ و «کاملا هریس» (Kamala Devi Harris)، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات پس از کناره‌گیری بایدن، برگزار شد، شانس پیروزی ترامپ حدود سه درصد کاهش پیدا کرد و این موضوع تا حدودی موجب ناامیدی طرفداران حوزه ارزهای دیجیتال شد. از سوی دیگر، از آن‌جایی‌که اشاره خاصی به صنعت کریپتو در این مناظره دیده نشد، بازار بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتال برای مدتی دچار ریزش شد.
اگرچه صحبت منفی درباره ارزهای دیجیتال در این مناظره به گوش نرسید، اما آن‌چه که همواره دیده می‌شود، نگاه همیشگی این بازار به مسایل کلان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی جهان بوده و تاثیر هر رویداد، به‌صورت مستقیم روی بازار این صنعت مشهود است. به همین دلیل، حواشی و نتایج نهایی انتخابات پیش‌روی ایالات متحده تاثیر مستقیمی بر بازار ارزهای دیجیتال خواهد گذاشت.
اگر ترامپ پیروز میدان شود، شاهد یک جهش قیمت هیجانی در بازار ارزهای دیجیتال خواهیم بود؛ اما آن‌چه که اهمیت دارد، تاثیر بلندمدت سیاست‌های کلی دولت آمریکا و SEC خواهد بود.

سیاست‌ دولت آمریکا و SEC

سخن پایانی

یکی از شایعات بزرگی که این روزها به گوش می‌رسد، این است که ایالات متحده آمریکا در نظر دارد بیت‌کوین را به‌عنوان بخشی از ذخیره استراتژیک خود در نظر بگیرد. اما روشن است که ترامپ با هرچه به دلار آمریکا ضربه بزند، مخالف است. بنابراین اگر قرار باشد تغییراتی در قانون اساسی آمریکا به‌نفع صنعت کریپتو ایجاد شود، قوانینی خواهد بود که به‌واسطه آن، دولت آمریکا بتواند از پتانسیل بالای این فناوری به‌نفع خود استفاده کند. پس نباید انتظار داشت روی کار آمدن ترامپ تاثیر مستقیمی به حال هودلرهای آمریکا و سراسر جهان داشته باشد.
اگر منطقی به روند سیاست‌های کلی ابرقدرت‌های جهان نگاه کنیم، به‌سادگی درمی‌یابیم که هیچ دولتی بر ضد ارز ملی کشور خود قدمی برنخواهد داشت. پس بزرگ‌ترین خدمتی که دولت‌ها می‌توانند به صنعت کریپتو ارایه دهند، حوزه قانون‌گذاری، حمایت از دارایی کاربران و درنهایت کمک به بهتر و صحیح‌تر شناخته شدن آن در میان عوام خواهد بود.

منبع

youtu.be/t5MAjbLlrZA?si=enewU4T2eiiPxMHU

لینک کوتاه: https://www.bcamag.com/bit/nrkg
علی مقصودی
علی مقصودی
مقاله‌ها: 20

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *