کامالا هریس از برنامه کریپتویی خود رونمایی کرد

فرصت‌های مالی بزرگ برای سیاه‌پوستان

کامالا هریس، معاون رییس‌جمهوری حال حاضر آمریکا و نامزد چهل‌و‌هفتمین دوره ریاست‌جمهوری این کشور در واپسین روزهای باقی‌مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده، نظر و برنامه خود را درباره قانون‌گذاری ارزهای دیجیتال و حمایت از دارایی‌های دیجیتال مردم آمریکا به‌ویژه سیاه‌پوستان آمریکایی پس از پیروزی خود در انتخابات اعلام کرد.

هریس با اشاره به این‌که بیش از ۲۰ درصد از سیاه‌پوستان آمریکایی ارزهای دیجیتال دارند، از راه‌حل‌هایی حمایت می‌کند که فناوری‌های نوپا مانند بلاک‌چین (Blockchain) و هوش مصنوعی (AI) می‌توانند موجب گسترش دسترسی به خدمات مالی و بانکی به این بخش از جامعه شوند. هریس معتقد است نامتناسب بودن مسایل اقتصادی و اجتماعی ایالات متحده بر زندگی سیاه‌پوستان آمریکایی تاثیر گذاشته است. به همین خاطر، یکی از اجزای کلیدی این طرح تمرکز بر دارایی‌های دیجیتال برشمرده شده تا با «ایجاد امکان بهره‌مندی سیاه‌پوستان دارای دارایی‌های دیجیتال از نوآوری‌های مالی» بتواند به اقتصاد قشر گسترده‌ای از جامعه کمک کرده باشد.

معاون رییس جمهور آمریکا متعهد شده است که از فناوری‌های نوآورانه مانند هوش مصنوعی و دارایی‌های دیجیتال پشتیبانی و از مصرف‌کنندگان و سرمایه‌گذاران حمایت کند. این اظهارات که بر استفاده از هوش مصنوعی و حمایت از ارزهای دیجیتال به‌عنوان عناصر کلیدی چشم‌انداز اقتصادی دولت احتمالی هریس تاکید کرده است، نخستین اشاره مستقیم او به ارزهای دیجیتال محسوب می‌شود.

اما در ادامه این طرح، دستور کار چند ابتکار کلیدی فراتر از ارزهای دیجیتال نیز به چشم می‌خورد. هریس اعلام کرده است که از طریق وام‌های بخشودنی تا سقف ۲۰ هزار دلار برای کارآفرینان سیاه‌پوست، توانمندسازی اقتصادی را با گسترش دسترسی به سرمایه برای مشاغل کوچک و افزایش فرصت‌های شغلی ارتقا دهد. هریس همچنین به‌دنبال کاهش موانع شغلی، به‌ویژه برای افراد دارای سوابق کیفری و ترویج شیوه‌های منصفانه و بهبودیافته استخدام است.

از دیگر جنبه‌های قابل‌توجه در این طرح به‌جز مساله قانون‌گذاری و کنترل صنعت کریپتو (Crypto) می‌توان به مسکن، آموزش، کارآموزی، بهداشت، بهداشت روان و حمایت از کشاورزان سیاه‌پوست و به‌طور کلی حمایت از حقوق مدنی سیاه‌پوستان اشاره کرد.

از آن‌جایی‌که در این طرح هیچ اشاره‌ای به جزییات نحوه حمایت دولت احتمالی از دارایی‌های رمزارزی نشده است و در ادامه طرح مسایل و مشکلات عمومی جامعه، آن هم به‌طور کلی به چشم می‌خورد، می‌توان نتیجه گرفت این طرح و ادعا تنها برای جلب‌توجه و کسب رای از بخش بزرگی از جامعه، یعنی نژاد سیاه‌پوست ایالات متحده صورت گرفته است.

حمایت‌های ترامپ از کریپتو

دونالد ترامپ برخلاف کاملا هریس، از ابتدای شروع کمپین انتخاباتی خود به‌صراحت از صنعت کریپتو حمایت خود را نشان‌داده است و سناتورها و شخصیت‌های برجسته‌ای مانند «سینتیا لومیس» (Cynthia Lummis) که از حامیان بزرگ کریپتو شناخته می‌شوند نیز به‌طور رسمی حمایت خود را از کمپین ترامپ اعلام کرده‌اند.

از سوی دیگر، سناتور لومیس از معدود افرادی است که موفق به ارسال لایحه قانون بیت‌کوین تحت عنوان Bitcoin Act of 2024 به مجلس ایالات متحده آمریکا شده است. این یعنی حامیان ترامپ دقیقن با ماهیت صنعت کریپتو و مزایای آن برای دولت آشنا هستند.

از سوی دیگر ترامپ یک بازرگان موفق و بزرگ شناخته‌شده محسوب می‌شود و با شناسایی نقاط ضعف حریف خود، به حمایت‌های زیادی در کمپین انتخاباتی خود دست پیدا کرده است.

هرچند در دوران ریاست‌جمهوری قبلی ترامپ هیچ حمایتی از صنعت کریپتو مشاهده نشده و این یعنی احتمال حرکت ترامپ به‌سمت صنعت کریپتو، بیشتر برای کسب آرای بیشتر بوده باشد و نه اهمیت به پتانسیل‌های بالقوه آن برای کشور.

آخرین تلاش‌های کامالا هریس

از آن‌جایی که هریس از ابتدای کمپین انتخاباتی خود هیچ صحبتی درباره ارزهای دیجیتال به میان نیاورده و ترامپ به‌سادگی این توپ رهاشده را از میان میدان ربود، هریس درعمل رای طرفداران حوزه کریپتو را برای خود از دست‌‌رفته می‌دانست. بنابراین پیشنهاد حمایت از سیاه‌پوستان از طریق ارزهای دیجیتال یک ایده هوشمندانه در واپسین روزهای کارزار انتخاباتی تلقی می‌شود.

از یک سو کلمه کریپتوکارنسی ( cryptocurrency) و ارزهای دیجیتال در طرح پیشنهادی، نام هریس را در میان خبرگزاری‌ها و جامعه کریپتو منعکس می‌کند و از طرفی حمایت سیاه‌پوستان آمریکایی را به‌بهانه حمایت حقوق از دست‌رفته این قشر به‌دست می‌آورد.

بنابر آن‌چه که همواره مشاهده و تجربه شده است، هر دو نامزد به‌جز کسب رای به هیچ هدف دیگری فکر نمی‌کنند. بنابراین، به‌دلیل ناآگاهی و شناخت هریس از ماهیت کریپتو و بلاک‌چین، حمایت نکردن او در سال‌های اخیر به‌عنوان معاون رییس‌جمهور ایالات متحده آمریکا و حمایت دقیقه نودی ضمنی او از این صنعت، احتمال ورود ارزهای دیجیتال به کتاب قانون این کشور در دولت احتمالی هریس، کمرنگ به‌نظر می‌رسد.

با توجه‌به طرفداری اخیر ترامپ از این صنعت برخلاف مخالفت‌ او در سال‌های پیش، شاید تنها شانس قانونی شدن کریپتو در ایالات متحده در چهار سال پیش‌رو، پیروزی ترامپ در این دوره از انتخابات باشد. اما سیاست‌های خصومت‌آمیز کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) در سال‌های اخیر نشان‌داده حداقل برای کشور آمریکا که پول رایج آن سلطه بزرگی بر سایر ارزهای جهان دارد، کریپتو یک رقیب خطرناک برای بانک‌ها و اقتصاد به‌شمار می‌رود و تا زمانی‌که لایحه‌ای متناسب‌با سیاست‌های کلی ایالات متحده از سوی نمایندگان مطرح نشود، فکر قانونی شدن کریپتو در این کشور رویایی شیرین به‌شمار خواهد رفت.

لینک کوتاه: https://www.bcamag.com/bit/jp9a
علی مقصودی
علی مقصودی
مقاله‌ها: 19

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *