سرمقاله شماره سیزده

سر آغاز

بیت‌کوین به چنان دارایی محبوبی در دنیا تبدیل شده که رشد فروش ETFهای آن، رکورد سرعت رشد را در میان تمام کلاس‌های دارایی و تمام اوراق بهاداری که پشتیبان ETF دنیا هستند، شکسته است. این رشد، این فراگیری و این محبوبیت را نمی‌توان با نهادهای پولی مالی سنتی به بند کشید؛ چه این نهادها بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول باشند، چه بانک مرکزی کشورها. انتظار این‌که این نهادها بتوانند تنظیم‌گر رمزدارایی‌ها باشند، مثل این است که اتحادیه درشکه‌داران استانداردهای خودروهای برقی را تعریف کند.

در این شماره از قطر نوشته‌ایم که با وضع قوانین جدید، زمینه را برای فراگیری بیش‌تر رمزدارایی‌ها فراهم کرده است. یادمان باشد که قطر یکی از معدود کشورهای دنیا است که تبادل رمزارزها تا همین چند ماه پیش در آن ممنوع بود. بلی، ایران در تعریف یک سیاست ملی برای تبادل و کاربرد رمزدارایی‌ها پس از ترکیه و امارات، از قطر هم عقب افتاد.

در ماهی که گذشت، دیداری بسیار گرم و سازنده بین تعدادی از فعالان، کارشناسان و روزنامه‌نگاران با محمدامین آقامیری، دبیر شورای عالی فضای مجازی و حسین افشین معاون علمی رییس‌جمهور، صورت گرفت که شرح کامل آن در این شماره منتشر شده است.

اصالت پول، یعنی آن‌چیزی که پول به‌معنای متعارف و شایع، یا به‌عبارتی «پول فیات قرار بود چه باشد و آن‌چه که شده است» یکی دیگر از مقالات خواندنی این شماره است. هم‌زمان با مخدوش شدن روزبه‌روز پول، بانک‌های مرکزی خود به خرید بیت‌کوین روی می‌‌آورند که گزارشی نیز در این زمینه آمده است.

در این شماره دو گزارش در مورد صرافی‌های خارجی فعال در بازار ایران داریم. یکی هک شدن صرافی بینگ‌اکس که در شهریورماه اتفاق افتاد و دیگری بررسی تعدادی از این صرافی‌ها. تلاش ما بر شناسایی اعتبار و اصالت این شرکت‌ها بود و به‌حقیقت باید گفت که اطلاعات خیلی زیادی پیدا نکردیم. به هرحال به‌لطف محدودیت‌هایی که برای کاربران و صرافی‌های ایرانی ایجاد شده، بخش بزرگی از بازار دست این شرکت‌های نه‌چندان شناخته‌شده خارجی است که به‌طور طبیعی تحت هیچ نظارت و حاکمیتی از سوی ایران نیستند و مسوولیت‌پذیری آنان جای نگرانی دارد.

توکن‌سازی هنر اما یکی از شاخه‌های جالب توکن‌سازی از دارایی‌های دنیای واقعی یا RWA است که با تسهیم یک اثر هنری ارزشمند به یک یا چند توکن، دو مزیت دیجیتالی شدن (Digitalization) و مالی‌سازی (Financialization) را برای آن اثر فراهم می‌کند. گزارشی برای معرفی توکن‌سازی از هنر در این شماره آمده که بی‌شک برای علاقه‌مندان به هنر جذاب و خواندنی است.

درنهایت همان‌طور که پیش‌تر نیز نوشته بودم، مراحل برنامه‌ریزی و اجرایی کنفرانس بین‌المللی دی‌بلاک با قدرت در حال انجام است و از تمام مدیران بخش خصوصی و دولتی و نهادهای دانشگاهی ایرانی و جهانی که با استقبال و همکاری گرم خود زمینه برگزاری شکوه‌مندانه این رویداد را فراهم می کنند، صمیمانه سپاسگزارم.

تا شماره‌ای دیگر همراه باشید.

لینک کوتاه: https://www.bcamag.com/bit/12vm
پوریا آسترکی
پوریا آسترکی
مقاله‌ها: 20

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *