سرمقاله شماره یازده

سر آغاز

«بیت‌کوین یک اثر شبکه ای کلاسیک و یک حلقه بازخورد مثبت است. هرچه افراد بیشتری از بیت‌کوین استفاده کنند، بیت‌کوین برای همه افرادی که از آن استفاده می کنند ارزشمندتر است و انگیزه برای شروع استفاده از این فناوری برای کاربر بعدی بیشتر می شود. این ویژگی یعنی اثر شبکه ای بیت‌کوین به طور دقیق مشابه اثر سیستم تلفن، وب و اینترنت است.» از این یادآوری از اثر شبکه ای و بیت‌کوین که نقلی از «مارک اندرسون»(Anderson Mark)است بگذریم، به مروری بر مسایل روز و محتوای این شماره می رسیم.

انتخابات زودهنگام و انتخاب «مسعود پزشکیان» به ریاست جمهوری را به ایشان، همکاران و رای‌دهندگان تبریک عرض می کنم، دولت جدید نویدبخش تحولاتی در ساختار و فرآیندهای حکمرانی است. «مارال کوشکی» در این شماره پیشنهاداتی بلاک‌چینی را برای رییس جمهور آماده کرده است. اما در آغاز فعالیت دولت جدید، امیدواری آن است که به خصوص منصوبین و مدیرانی که رییسجمهور بر بخش های مهم اقتصاد و فناوری کشور می گمارد، آن چنان که مورد تاکید ایشان است «نگاه کارشناسانه» به وب ۳ و رمزدارایی ها داشته باشند.

نگاه های سنتی و خدای نکرده عقب مانده که پیگیر ایده های ده یا دوازده سال پیش در ضدیت با بیت‌کوین و رمزدارایی ها‌ هستند، تا الان نیز در دولتهای مختلف صدمات جبران ناپذیری را به توسعه کشور و پیشرفت فناوری های مالی زده است؛ اما امروز تکرار آسیب های پیشین نه فقط اخلال در توسعه کشور که جنگ با گذر زمان و نابودسازی آینده است. وب ،۳ اقتصاد توکن سازی شده و گسترش جهانی رمزدارایی ها، خواه ناخواه از راه رسیده است و بیت کوین و رمزارزها نیز امروز پدیده های نوپایی نیستند که با تصمیمات یک مدیر، یک سازمان یا یک دولت آسیب ببینند؛ بلکه هزینه تصمیمات آسیب زا به مدیران ناسازگار با جریان امروز و آینده فناوری مالی برمی گردد.

در این شماره هم چون چند شماره اخیر، توجه ویژه ای به دو مبحث بریکس و دلارزدایی داشته ایم. سفر اخیر «محمدباقر قالیباف» به اجالس پارلمانی بریکس و مواضع سازنده ای که بیان کرد و در ادامه آن سفر آتی رییس جمهور پزشکیان به اجالس سران بریکس، فرصت های مهمی هستند تا ایران بتواند گام های به واقع موثر در مهار تحریم ها، به حرکت انداختن چرخ توسعه و نقش آ فرینی در نظمی نوین و چندجانبه در جهان داشته باشد.

از بریکس که بگذریم، «حسین قطبی» در این شماره به مرور یکی از تازه ترین گزارش های صندوق بین المللی پول (IMF)درباره تراکنش های فرامرزی بیت کوین پرداخته است.

لازم به یادآوری است که بانک جهانی و صندوق بین المللی پول به طور سنتی از ابزارهای سلطه دلار و مخالف بیت‌کوین محسوب می‌شوند. IMF هنوز حتی تعریف دقیقی از رمزدارایی ها یا ماهیت بیت‌کوین ارایه نداده و طی سال ها به جز تلاش برای محدودسازی، تلاش مضاعفی نیز برای ندیده گرفتن رمزدارایی ها داشته است. اما گزارش جدید نشان می دهد که گسترش بیت‌کوین دیگر قابل انکار نیست و دنیا و قدرتمندترین نهادهای مسلط بر دنیا نیز مجبورند در برابر آینده تسلیم شوند.

تا شماره ای دیگر همراه باشید

لینک کوتاه: https://www.bcamag.com/icwv
پوریا آسترکی
پوریا آسترکی
مقاله‌ها: 17

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *