سرمقاله شماره دهم

بیت‌کوین از روز نخست ابزاری مقابل دلار آمریکا بود. اما اگر بحران مالی ۲۰۰۷ بروز نمی‌یافت، شاید ساتوشی به آن جدیت اقدام به انتشار بیت‌کوین نمی‌کرد.

سر آغاز

بیت‌کوین از روز نخست ابزاری مقابل دلار آمریکا بود. هرچند پیدایش بیت‌کوین زمینه‌ای طولانی در نظریه‌پردازی و تلاش‌های متعدد داشت؛ اما اگر بحران مالی ۲۰۰۷ بروز نمی‌یافت، شاید ساتوشی به آن جدیت اقدام به انتشار بیت‌کوین نمی‌کرد و بیت‌کوین نیز چنین با استقبال مواجه نمی‌شد.

این همه موید آن است که پیدایش و فراگیری بیت‌کوین نوعی اعتراض به دلار آمریکا بوده است. هرچند بیت‌کوین در ابتدا آزادی فردی از سلطه‌ی دلار را هدف گرفته بود؛ اما با گذشت زمان با جهانی شدن و دست‌یافتن ملت‌ها به این ابزار، بیت‌کوین امروز ابزاری برای دلارزدایی است.

و اما دلارزدایی یا Dedollarisation موضوعی چالشی برای مجموعه تصمیماتی است که در بسیاری از کشورها و اقتصادهای ملی در دنیا مورد بحث بوده و برای کشوری در موقعیت ایران نیز پدیده‌ای حیاتی است. در این شماره در چند مقاله تحقیقی و تحلیلی به قلم مارال کوشکی و سایر همکاران به موضوع دلارزدایی و بریکس پرداخته‌ایم. دلارزدایی در کشور ما دچار چالش در فهم و پیاده‌سازی شده است و از این رو تلاش کردیم روی مفهوم این موضوع تامل کرده و نقش مشورتی خود را به زیست‌بوم فناوری مالی کشور و تصیم‌سازان و مدیران اجرایی کشور ادا کنیم.

در بخشی دیگر از این شماره، بهراد تیموریان این‌بار به گفت‌وگو با مدیر بازاریابی متاورس دیسنترالند (Decentraland) پرداخته است. تیم پژوهش‌نامه بلاک‌چین در ارتباطات بین‌المللی پیش‌تاز است و ما تلاش جدی داریم تا ارتباط هرچه بیش‌تری بین متخصصان ایرانی و بین‌المللی فراهم کنیم.

پس از نات‌کوین (Notcoin)، داغ شدن بازی همستر کامبت (Hamster Kombat) در تلگرام باعث بحث‌های زیادی در کشور شده است و میلیون‌ها نفر از هم‌وطنان ما درگیر این بازی هستند. من در مجموع با فراگیری این بازی‌ها موافقم. این بازی‌ها درواقع پروژه‌های بازاریابی برای بلاک‌چین‌ها هستند و به این وسیله ده‌‌ها میلیون نفر در دنیا با مفاهیمی نظیر کوین، توکن، ولت، تراکنش، ایردراپ و سایر مباحث پایه برای کاربران رمزارزها آشنا می‌شوند. انجام این آموزش گسترده در این ابعاد به هر شیوه‌ دیگری بسیار پیچیده و پرهزینه‌تر می‌بود. تنها نکته این است که کاربران تازه‌کار دچار سوتفاهم نشوند که این بازی‌ها مسیری پایدار برای کسب درآمد است و هم‌چنین باید مراقب هک یا سایر مخاطرات این بازی‌ها باشند. به هر روی، فائزه طاهری و عباس آشتیانی در رابطه با همستر، گفت‌وگویی خواندنی دارند که در این شماره منتشر شده است.

انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری چهاردهم فرا رسید. ضمن تشکر از تلاش‌های دولت شهید سیدابراهیم رییسی برای توسعه رمزدارایی‌ها در کشور، برای دولت جدید آرزوی موفقیت می‌کنم. در شماره آتی مجموعه‌ای از راه‌کارهای بسیار ضروری در حوزه رمزدارایی‌ها را به دولت ارایه خواهیم کرد.

تا شماره‌ای دیگر همراه باشید

لینک کوتاه: https://www.bcamag.com/bit/8omx
پوریا آسترکی
پوریا آسترکی
مقاله‌ها: 20

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *